Palatul Copiilor a organizat, la Casa de Cultură a Sindicatelor Arad, a III-a ediţie a Festivalului Judeţean de Folclor „Muguri de joc arădean“. Festivalul s-a bucurat de prezenţa a peste 200 de participanţi proveniţi de la grădiniţele din Arad (P.P. 14,P.P.18, P.P. 20), grădiniţa din Pecica, grădiniţa din Şofronea şi de la Palatul Copiilor Arad. Micii artişti au fost susţinuţi de părinţii şi bunicii veniţi să ia parte la spectacol, iar munca lor, a educatorilor şi a profesorilor îndrumători a fost recompensată prin diplome.
Pe scenă a cântat orchestra Palatului Copiilor, condusă de prof. Daniel Clej, iar invitaţii de onoare au fost grupurile de dansuri populare, respectiv grupul de avansaţi de la Palatul Copiilor Arad care au participat şi la prima ediţie împreună cu Formaţia Zărandul, respectiv grupul de începători de la Palatul Copiilor Arad care au fost şi câştigătorii de anul trecut.
„Printre câştigători menţionăm: locul I a fost ocupat de Grădiniţă PP 20 Arad la categoria ansambluri de cântece şi dansuri; la categoria solişti vocali locul I a fost ocupat de Formaţia de dansuri germane de la PP 14; la categoria formaţie de jocuri populare locul I a fost obţinut de Grădiniţa PN1 Pecica şi grupul de dansatori de la Palatul Copiilor Arad şi copiii Grădiniţei PN 18“, ne-a declarat Ioana Achim, purtătorul de cuvânt al palatului.
Coordonatorul proiectului, prof. Vasile Peri de la Palatul Copiilor s-a declarat mulţumit de modul în care a decurs festivalul şi speră că a reuşit să insufle dragostea pentru folclorul tradiţional în sufletele micilor preşcolari dar şi în sufletele oaspeţilor prezenţi la eveniment.

Recomandările redacției