de Arhim. Teofan Mada
S-a lăsat cortina peste un eveniment făcut cu mult suflet și dăruire, un festival făcut pentru a aduce împreună copii și tineri cu și fără dizabilități. Festivalul de Teatru și Arte „Visul unei Generații” a fost un festival al bucuriei, oferind participanților șansa de a-și dezvolta preocupările și abilitățile.
Au fost trei zile (18 – 20 mai) cu teatru, dans, muzică, povești, jocuri, workshop-uri și multe surprize. Proiectul, realizat cu sprijinul Centrul Cultural Județean Arad, a fost organizat de Asociația H.O.P.E. Arad. Printre invitați au fost tineri de la Asociația Integra, Trupa Citotabacovici, Liviu Bocănială, Canilla Regine, Trupa HAR și mulți alți tineri. Spectacolul cu Gaițele al trupei HAR (trupa de teatru a Școlii Populare de Arte Arad condusă de actrița Oltea Blaga) ce s-a desfășurat în data de 19 mai pe scena teatrului de Marionete, a reprezentat un moment de excelență, dar și de bucurie, atât pentru tinerii componenți ai clasei de actorie, cât și pentru cei prezenți în sală. Aducem mulțumiri Georgianei Bighescu, sufletul acestui festival, pentru coordonarea manifestării și pentru invitarea atâtor protagoniști.
Creșterea conștiinței personale asupra demnității oricărei persoane, mai ales a celor mai slabe, duce la asumarea unor poziții curajoase pentru incluziunea celor care trăiesc cu diferite forme de handicap, pentru ca nimeni să nu se simtă străin în propria casă. În măsura în care cei cu dizabilități sunt primiți și iubiți, incluși în comunitate și însoțiți să privească viitorul cu încredere, se dezvoltă adevăratul parcurs al vieții și se experimentează fericirea durabilă. Acest lucru, știm, este valabil pentru toți, iar persoanele mai fragile sunt o dovadă. Credința este o mare însoțitoare a vieții atunci când ne permite să atingem cu mâna prezența unui Tată care nu lasă niciodată singure creaturile Sale, în nicio condiție a vieții lor.

Recomandările redacției