A mai rămas o zi până la des­chiderea Festivalului Internațional de Teatru de la Arad, eveniment organizat, în perioada 12-20 mai, de Teatrul „Ioan Slavici”, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local ale Municipiului Arad.
Vom debuta pe stradă, în mij­locul spectatorilor, sâmbătă, 12 mai, începând cu ora 18.00, pe Platoul din faţa Palatului Administrativ. Fané solamente este un spectacol de clownerie pentru toată familia în care tehnica se îmbină perfect cu improvizaţia. Personajul principal are parte de sute de incidente neprevăzute, iar show-ul pe care el îl face este asemeni unei plimbări prin intermediul căreia descoperim intensitatea și unicitatatea fiecărui moment din viaţă.
Începând cu ora 19.00, ne vizitează în Sala Mare Teatrul de Nord din Satu Mare, care ne pre­zintă Iluzii de Ivan Vîrîpaev, regia: Cristian Ban. Un spectacol în care primează povestea. O poveste spusă cu umor despre noi acum și despre noi la bătrânețe.
Călătoria teatrală a primei seri continuă în Club Flex, de la ora 21.30, cu Familia Ou, un spectacol colectiv realizat sub bagheta lui Bogdan Untilă, la Teatrul Recul din București. Timp de 50 de minute ne vom confrunta cu intuiția feminină, relații vechi și noi, familia tradițională, un tată căruia nu-i scapă aproape nimic și, contrar aparențelor, fiecare personaj fiind fragil asemeni un ou. O comedie irezistibilă, cu dialoguri vii și tonice și actori care cuceresc inimile publicului.
Prima seară de festival este și cea mai lungă și se termină glorios, la Sala Studio, la ora 22.30, cu spectacolul Grounded de George Brant, în regia Ligiei Ciornei, producție a Doctor’s Studio şi Teatrul Unteatru, Bucureşti.
O femeie-pilot de F16 devine mamă şi soţie, dar atunci când se întoarce din concediul de maternitate şi îşi doreşte să zboare din nou, sistemul o reciclează şi o tri­mite să piloteze drone în deşert. E posibil pentru o fiinţă umană să meargă la război în fiecare zi şi apoi seara, să-şi sărute fetiţa de noapte bună? Poate fi înlocuit zborul cu un job într-o rulotă în mijlocul deşertului? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările pe care ni le pune acest spectacol care o are în rolul principal pe Izabela Neamțu, actriță a Teatrului Nottara din București.
Vă așteptăm, așadar, în prima zi a FITN 2018, să ne bucurăm împreună de spectacole savuroase și povești de viață!
Biletele se pot achiziționa de la Casa de bilete a teatrului sau de pe site-ul www.biletmaster.ro.
(G. A.)

Recomandările redacției