Şi la Bârsa a fost un sfârşit de săptămână canicular. În ciuda arşiţei oamenii au venit, cu mic cu mare la spectacolul „Flori de Sânziene“. Primarul Avram Ciev a schimbat locaţia evenimentului „din deal“ într-una nouă, mai ferită de capriciile naturii. „Poate la unii nu le place noul loc, dar pe aceştia îi poţi număra pe degete. Pentru că în ultima vreme au fost nişte furtuni destul de mari, ne-am gândit să fim pregătiţi pentru orice. Şi de aceea am hotărât, împreună cu Consiliul Local să amenajăm acest loc, care oferă mai multă protecţie pentru oameni în fenomene meteorologice nefavorabile“, a punctat edilul. Sărbătoarea bârsenilor din acest an i-a avut în prim-plan pe tinerii localnici membri ai ansamblului de dansuri Druscelele. Fără exagerare ei sunt o mândrie a oamenilor din aceste locuri. Deschiderea oficială şi cuvântul de bun venit a fost făcută de primarul Avram Ciev, care a fost invitat pe scenă de către prezentatoarea programului, Mihaela Suciu. A avut loc Parada Portului Popular la care au participat Ansamblul Aldeşteana Aldeşti, Ansamblul Druscelele Bârsa, Ansamblul Spicul din Beliu, însoțit de inimosul instructor Sebeşan, Codrenii din Hăşmaş şi Ştabu din Bârsa. Toate aceste formaţii păstrează vii şi duc mai departe frumoasele tradiţii populare de pe Valea Crişului. Defilarea a început de la Biserica Ortodoxă şi a trecut ptin centrul localităţii, până pe platoul nou amenajat și foarte frumos împodobit cum se cuvine pentru o mare sărbătoare. De altfel, primarul Avram Ciev, în cuvântul său a mai spus: „Mă bucur că la invitaţia noastră au răspuns un număr mare de formaţii artistice şi care sunt însoţite de colegii mei, primarii de Hăşmaş, de la Cărand, primarul de la Şicula, primarul de la Beliu, primarul de Chisindia. Nu în ultimul rând vreau să remarc şi prezenţa deputatului Eusebiu Pistru“.
Manifestarea artistică a debutat cu Taraful din Bârsa, urmat de Ansamblul Aldeşteana, Ansamblul Hăşmaşul, Ansamblul Ţărinuţa din Bocsig, Ansamblul Spicul din Beliu, Ansamblul Păstrătorii Tradiţiilor din Şicula. Nu în ultimul rând au performat local­nicii de la Ansamblul Druscelele. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, Sergiu Bîlcea a mulţumit public primarului Ciev pentru invitaţie, dar mai ales pentru foar­te buna organizare a întregului eveniment.
După acest moment, spectacolul a continuat cu Grupul folcloric Sânzienele, Orchestra „Fraţii Şandru“, solista vocală Paula Paşca, Mihaela Suciu, Alexandru Pop, Ioana Luguzan, Cosmina Brădean şi Mirela Mănescu, care a fost marea favorită a publicului după ropotele de apluze primite. Şi cum orice e frumos se încheie parcă prea repede, aşa a fost şi la Bârsa. Noaptea a pus stăpânire peste așezare și spectatorii au înțeles că se apropia şi finalul zilei și al frumoaselor manifestări de aici. Iar încheierea a fost marcată de un fastuos foc de artificii. În drum spre casă oamenii vorbeau deja despre ce le va aduce noua ediţie de la anul. Iar asta înseamnă că evenimentul „Flori de Sânziene“ este deja o tradiție. Și deși pare banal, viața a arătat că frumusețea tradiției este repetiția.

Recomandările redacției