Festivalul folcloric „Flori de Sânziene“ a ajuns la ediţia a IX-a

0
718

IMG_5031 IMG_5038 IMG_5043 IMG_5047 IMG_5049 IMG_5052 IMG_5055 IMG_5057 IMG_5058Una dintre cele mai mari festivaluri câmpeneşti de pe Valea Crişului are loc în comuna Bârsa, chiar în localitatea de reşedinţă a acestei unităţi administrativ-teritoriale. Spectacolul folcloric „Flori de Sânziene“, care s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute, a ajuns la cea de-a IX-a ediţie anul aces­ta, prima ediţie având loc în anul 2007.
Evenimentul prezentat de către Mihaela Suciu a fost deschis cu un mesaj de „Bun venit“ din partea primarului comunei Avram Ciev, care a mai spus că pentru o astfel de activitate trebuie să o pregăteşti cu mult timp înainte pentru a fi organizată cât mai bine. După cuvântul de deschidere a primarului Avram Ciev au urcat pe scenă ansamblurile locale de dansuri populare „Aldeşteana“ şi „Druscelele“. De asemenea, primarul a ţinut să menţioneze şi prezen­ța ansamblului „Căluşarii“ din Aldeşti, unul dintre puţinele ansambluri din ţară de acest gen, cărora le acordă susţinere necondiţionată.
Artişti veniţi din tot județul
Pe scena special amenajată pentru această sărbătoare locală au urcat artişti din muzică populară consacraţi, cum ar fi: Ciprian Roman din Judeţul    Hunedoara, Felicia Costa din Judeţul Timiş şi „Stelele Bihorului“ din Judeţul Bihor care    au urcat pe scena din Bârsa spre a încânta publicul local dar şi din localități învecinate alături de artişti de muzică populară ai judeţului Arad cum ar fi: Vanina Rus, Mihaela Mariş, „Rapsozii Zărandului“ conduşi de maestrul Petrică Paşca și soliștii Cornelia Căprariu-Roman, Cristina Crisa, Denis Mariş, Cristiana Bortiş, Bianca Ilea, Mădălina Matcău, Briana Brad iar în cele din urmă spre încheierea programului a prezentat câteva cântece Roberta Tomşa, nepoata prima- rului Avram Ciev, fiind aplaudată  de publicul venit la spectacol.
Oficialităţile prezente la festival au fost pe măsura importanței evenimentului, cum ar fi deputatul Eusebiu Pistru, deputat PNL, preşedintele interimar al CJA, Adrian Ţolea, Gheorghe Feieş, primarul oraşului Sebiş, Ionel Paşca, pri­-marul comunei Chisindia şi Nicolae Valea, primarul comunei Archiş care a venit însoţit de ansamblul de dansatori din Groşeni.
Cei prezenţi la spectacol au avut parte şi de gustări tradiţionale: mititei, grătare, cârnăciori şi alte preparate din carne, băuturi răcoritoare şi mai ales ţuică bună ca la Bârsa.
La încheierea evenimentului primarul comunei, Avram Ciev a ţinut să mulţumească invitaţilor, artiştilor prezenţi pe scenă şi numerosului public pentru participare, după care a urmat un spectacol pirotehnic de anvergură, focurile de artificii multicolore fiind pe placul tuturor celor prezenţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.