Căldurile sufocante nu au oprit prezența la sărbătoarea bârsenilor. Prezenți au fost și din localitățile limitrofe, pentru că se știa că la Bârsa este o organizare foarte bună și cu un program bogat de cântăreți de muzică populară din zonă.

Frumos din partea edilului Avram Ciev, un primar cu experiență și îndrăgit chiar și de forurile superioare. Asta a demonstrat că prezent a fost tot staful PNL și câțiva din PSD. Încă o dată precizez: foarte frumos din partea domnului primar Ciev.

Deși a fost o căldură sufocantă duminică la Bârsa, au fost de toate din belșug, numai să stai bine cu pungulița și bineînțeles să ai și ceva în ea. Deci condițiile au fost foarte bune din toate punctele de vedere.

Program ca la neamț: oră fixă de începere a programului – ora 15.00. Prezentatoarea de la TV Arad a dat startul de începere, după care a luat cuvântul gazda, care le-a mulțumit celor prezenți că au venit. „A ajutat Dumnezeu să ne întâlnim din nou după doi ani de stat în casă și în care a trebuit să ne protejăm de Covid. Bineînțeles că avem și invitați care vor ajunge în timpul programului, dar până atunci eu vă urez o distracție frumoasă, așa cum știm noi bârsenii să ne petrecem împreună“, a spus primarul Ciev.

Ca de obicei, activitățile culturale la Bârsa încep cu Călușerii din Voivodeni, urmând ansamblurile Șiriana – coordonat de domnul Popa, Bujorii din Șofronea, Junii Cetății Dezna, Țărinuța din Bocsig, Spicul Grâului din Beliu, Drușcelele din Bârsa, Ansamblul Crișului din Ineu, Ansamblul din Curtici, Arădeana, Florile Zărandului, Sânzienele, Rapsozii Zărandului și Taraful din Bârsa.

Pe scenă au urcat și soliștii vocali Cosmina Brădean, Voichița Suba, Malvina Naghi, Cornelia Căprar Roman, Bogdan Toma, Roberta Tomșa și mulți alții. Nu a lipsit maestrul Petrică Pașca cu taragotul său fermecat și bineînțeles formația Rapsozii Zărandului.

Între timp au apărut invitații din partea primarului, care au fost poftiți pe scenă de către edilul șef, începând cu primarul comunei Șilindia, domnul Rovin, domnul primar al comunei Ignești – Marinel Urs, domnul primar al comunei Cărand – Costuț, primarul comunei Chisindia – domnul Pașca, domnul primar al primăriei orașului Sebiș – Cristi Feieș, doamna Rector universitar Ramona Lile de la UAV, domnul deputat Sergiu Bîlcea, domnul vicepreședinte Ionel Bulbuc CJA, domnul președinte al CJA – Iustin Cionca, doamna Garofița Popa – consilier județean, viceprimarul comunei Bârsa – doamna Luminița Toma. În timpul discuțiilor a apărut domnul vicepreședinte al CJA – Răzvan Cadar.

Câteva persoane au vorbit de pe scenă, mulțumindu-le că sunt alături de ei și că au fost alături de unele proiecte ale comunei Bârsa – a precizat deputatul Sergiu Bîlcea.

Nu se lasă mai prejos în ajutor nici vicepreședintele CJA – Ionel Bulbuc, pe care frecvent îl întâlnim la activitățile culturale. Domnul președinte Iustin Cionca: „Nu-mi scapă nicio activitate unde să nu fiu alături de cetățeni, mai ales acum, după doi ani de pandemie“.

Dar persoana surpriză care a luat cuvântul și fiu al comunei a fost doamna Rector Lile, care s-a întâlnit cu cetățenii din zonă.

Să vă spun drept, s-a vorbit de proiecte, dar le lăsăm să intre pe făgașul lor normal. Dar politicienii au precizat că suntem într-un război economic și ne paște o mare criză pe toată lumea.

O fi, dacă dumnealor spun așa.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției