Festivalul Graiului, Portului, Obiceiurilor și Cântecului popular, la Revetiș

0
450

Căminul cultural din Revetiș, comuna Dieci, va fi gazda celei de-a doua ediții a Festivalului Graiului, Portului, Obiceiurilor și Cântecului popular. Evenimentul organizat de Primăria comunei Dieci, împreună cu Consiliul Județan, Centrul Cultural Județean Arad și ASCT „Străjerii Cociubei“ va avea loc duminică, 22 august, cu începere de la ora 15.00.

Pavel Cristea este un om care a pus mult suflet în organizarea festivalului. „Evenimentul va cuprinde un concurs de interpretare de poezie în grai, un concurs pentru tineri interpreți instrumentiști, un concurs în care va fi desemnat cel mai frumos costum popular, iar cireașa de pe tort o va constitui concursul gastronomic «Tocana la români», în care se vor duela echipele primăriilor Almaș, Buteni, Dieci și Gurahonț“, ne-a declarat Pavel Cristea.

Program artistic de excepție

Programul artistic va fi susținut de grupul vocal „Străjerii Cociubei“ și invitații lor: Alexandru Pop Zărăndean, Viorel Rus, Florentina Bârle Abrudean, Elena Moisescu, Grupul vocal „Podgorenii“, Ansamblul de dansuri „Vatra arădeană“. Vor mai evolua tinerii soliști: Maria Farcaș, Ștefan Galea jr., Ionel Borlea, Vlad Lință, Nadia Jurcă, Denisa Neag, Oana Rus, Monica Banciu.

Prezentatoarea spectacolului va fi Cosmina Brădean.

În deschiderea evenimentului, un sobor de preoți va săvârși slujba Te Deum-ului.

În același timp, pe terenul de fotbal se va desfășura o competiție de oină.

Ziarul Glasul Aradului este principalul partener media al evenimentului.

Voicu Sida

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.