Cinefilii arădeni sunt invitați astăzi, 5 iunie 2018, începând cu ora 18.00 şi mâine, 6 iunie 2018, la aceeași oră, la Cinematograful „ARTA”, la cea de a XX-a ediţie a Festivalului internaţional de film de foarte scurt metraj „Tres Court”, unde pot descoperi cele mai bune scurte producţii cinematografice recente din întreaga lume!
În acest an, Festivalul interna­țional de film de foarte scurt metraj „Très Court” are loc în aceeași perioadă, din 1 în 10 iunie, în 80 de orașe din 20 de țări, de pe toate continentele! Din Franța în Noua Caledonie, din Panama în Egipt, din Istanbul în Amsterdam, spectatorii din întreaga lume vor avea plăcerea de a descoperi peste o sută de filme repartizate într-o competiție internațională, o selecție tematică pentru copii și o selecție de filme feminine și… feministe.
Competiția internațională reflectă ultimele tendinţe în creația cinematografică: 41 de filme concurează pentru a obține un loc în cadrul palmaresului, precum și în inimile și în voturile unui public exi­gent.
Competiția românească prezintă 15 filme de maxim 4 minute care se întrec pentru voturile spectatorilor din România și pentru premiile puse în joc de Orange. Tematicile de anul acesta sunt strâns legate de actualitatea socio-politică în care trăim, așa că veți regăsi subiecte precum familia, tehnologia, tradițiile și în mod special anul acesta tema corupției – în urma unui parteneriat pe care Institutul francez l-a realizat cu asociația Inițiativa România și festivalul lor anticorupție intitulat „Once upon a time in Romania”.
Competiția Paroles de Femmes aduce în lumina reflectoarelor personaje feminine puternice și contrastante. Jucându-se cu granița dintre ficțiune și realitate, această selecție propune un tur de orizont al perspectivelor feminine, în versiune foarte scurtă bineînțeles.
Selecția Familială este dedicată copiilor mici și mari, de la 6 la 106 ani, dornici să călătorească în lumi fantastice imaginate de unii dintre cei mai creativi regizori!
„Patru minute sunt o clipă sau o eternitate. Este durata în care lumina ajunge de la Pământ pe Marte. Patru minute e prea puțin pentru un cântec bun, și prea mult pentru o piesă proastă. Patru minute este sigura regulă a Festivalului internațional Très Court, variabila comună a marii diversități de producții audiovizuale selectate. Patru minute este o provocare pentru regizori, constrânși astfel să meargă direct la esen­țial. Patru minute este în fine intervalul de timp în care spectatorul va râde în hohote, va tresări și își va pune întrebări, fără a ajunge niciodată la plictis”, consideră promotorii festivalului, organizat și în acest an la Arad de Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” cu sprijinul nemijlocit al Centrului Municipal de Cultură.
Informații despre festival puteți regăsi pe trescourt.com, twitter.com/trescourt,
facebook.com/trescourt, youtube.com/trescourt
(G.A.)

Recomandările redacției