Festivalul Internaţional de Muzică Americană şi Jazz bate la uşă!

0
226

Festival 1Joi, 12 iunie, începe cea de a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Americană şi Jazz – un eveniment extraordinar care va oferi publicului, până în data de 21 iunie, seri de neuitat, într-o atmosferă aparte. Poate cea mai bună invitaţie la serile acestui festival unic în România este cea lansată de „vinovatul“ principal – directorul general al Filarmonicii de Stat Arad, dr. Alin Văcean:

Groove și alte extaze…!!!

Muzică americană şi JAZZ – care probabil este cea mai preţioasă formă muzicală pe care o mai avem în lumea modernă.
JAZZ, dar şi Gospel & Negro Spiritual – muzici în care aceeaşi notă poate fi cântată seară de seară, dar diferit de fiecare dată.
Muzică multicoloră, viguroasă, evocatoare, va putea fi ascultată în ambianţa lacului de la pădurice, dar şi la Palatul Cultural, în cadrul celor cinci evenimente din cadrul Festivalului de Muzică Americană şi Jazz, ediţia a II-a, festival organizat de Filarmonica de Stat Arad și Primăria Municipiului Arad.
Alte muzici americane și JAZZUL care se hrănește numai din armonizarea și justificarea dezordinilor pentru care răspund improvizația și instabilitatea ritmică poate fi incitant și posedant pe toată durata festivalului.
Pentru toți melomanii filarmonicii, pentru fiecare arădean iubitor de muzică selectă, sunt sigur că ne vom întâlni, încă o dată, cu “artiștii noștri” – cu jazzul nostru, în inteligibila noțiune de “familie”, “sinestezie”, și “holism”. Am oportunitatea să vă împărtășesc o muzică ce convertește farmecul misterios a unor spectatori bine îmbibați de vraja aceasta bilaterală.
Ascultați JAZZ! Un “fusion” dezlegat către toate direcțiile, care selectează și jazz-stilizează: folclor – ethno jazz (“world music”), “ancient music”, “early music”, tratamente clasice și procedee neoclasice sau de resortul avangardei.
So, listen to AMERICAN MUSIC & JAZZ!
Am armonizat pentru voi o altă muzică ce încrucișează și integrează toate elementele într-o poetică modernistă, în acord cu dezideratul nostru: ARAD – Capitală Culturală Europeană.
Dr. Alin Văcean

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.