Festivalul Internațional de Povești „Magia Cuvântului” reunește povestitori din toate colțurile lumii

0
180

Ediția a VI-a a Festivalului Internațional de Povești „Magia Cuvântului”, debutează pe 26 octombrie și se desfășoară în mai multe locații din Arad. Proiectul reunește Asociația „Magia Cuvântului”, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad și Școala Primară „Sfântul Ierharh Nicolae” Arad.
Evenimentul ce se va încheia pe 30 octombrie cuprinde spectacole de povești pentru copii, dar și pentru publicul larg, ateliere despre arta povestirii pentru voluntari, cadre didactice și bibliotecari.
În ediția de anul trecut a „Magiei Cuvântului” au fost invitați speciali, povestitori din Hawaii, Anglia, Franța și Coreea de Sud, iar evenimentele desfășurate în Arad și în căminele culturale din localitățile județului au strâns peste 2.500 de participanți.
Ediția din acest an reunește profesioniști din colțuri îndepărtate ale lumii. În decursul acestor zile, dimineața și seara vor fi susținute atât spectacole de povești în diverse locații din Arad, cât și ateliere de introducere în arta povestirii pentru voluntari și cadre didactice, fiind așteptați aproximativ 100-150 de participanți pe atelier. Vor fi prezenți povestitori profesioniști din Canada, Kenya și Hawaii, alături de marele povestitor pentru copii din România, Leon Magdan. Va fi lansată o carte – „Parcul misterios” de Giorgiana Elena Popan, ca o completare a unei manifestări ce are ca obiectiv principal promovarea lecturii în rândul copiilor, dar și a conduitei, prin povestiri cu morală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.