festivalFestivalul „Manifest pentru Sănătatea Pământului” va începe mâine, la Teatrul de Vară din Arad, printre invitaţii speciali nu­mă­rându-se soprana Felicia Filip şi Andrei Păunescu. Festivalul se va desfăşura în perioada 1-4 august şi va cuprinde spectacole, dezbateri, ateliere de creaţie şi un carnaval ECO, în oraşele Arad, Nădlac, Curtici şi comuna Şiria. „Festivalul Manifest pentru sănatatea pământului este un eveniment cultural-artistic oferit de Consi­liul Județean şi Centrul Cultural Jude­ţean Arad tuturor locuitorilor din județul Arad care au în comun dra­gos­tea pentru natură, prețuirea valorilor și preocuparea pentru viitorul pla­netei”, a precizat Ana Maria Dragoş, directorul Centrului Cultural Judeţean Arad.
Festivalul va începe, joi, la ora 16.00, la Teatrul de Vară Arad, unde vor avea loc ateliere interactive de creație și inițiativă ecologistă. La ora 20.00 este programat vernisajul expoziției „Pentru Sănătatea Pământului” cu lucrări semnate Mihai Pânzaru Pim. De la ora 20.30 se vor acorda trofeele „Manifest pentru Sănătatea Pământului” oferite de Consiliul județean Arad, după care va urma spectacolul „Manifest pentru Sănătatea Pământului” în memoria poetului Adrian Păunescu. Vor evolua soprana Felicia Filip, Andrei Păunescu&Trupa Totuși, solista Gloria Melu cunoscută din serialul „Pariu cu viața”, Formația Timpuri Noi, Philip, Cornel Diaconu, regizorul filmului „Te salut generație-n blugi” şi Ansamblul folcloric Doina Oltului. Moderatori vor fi Lavinia Șandru şi Geo Raețchi.
Acelaşi program va avea loc vineri, de la ora 16.00 în oraşul Nădlac, sâmbătă de la ora 16.00 în oraşul Curtici şi duminică de la ora 12.00 în comuna Şiria. Duminică, de la ora 21.00, la Teatrul de Vară din Arad va avea loc un carnaval eco şi închiderea evenimentului. Intrarea la toate manifestările este gratuită.

Recomandările redacției