Festivalul Național de Literatură „Dorel Sibii” aflat la ediția a XXIII-a

0
292

Ionel Bulbuc: ,,Zile frumoase pline de cultură și literatură la Săvârșin”

În perioada 8-12 septembrie se desfășoară Tabăra de Literatură a Tinerilor Scriitori , eveniment ce are  loc la Săvârșin. Tabăra este destinată scriitorilor tineri, talentați, iar evenimentul a fost  organizat de Consiliul Județean Arad prin Centrul Cultural Județean. Festivalul Național de Literatură „Dorel Sibii” aflat la ediția a XXIII-a reprezintă un eveniment al Uniunii Scriitorilor cu tradiție bogată.

Este unul dintre cele mai importante evenimente literare din judeţul Arad ,  ce are loc în fiecare toamnă sub patrimoniul scriitorului Dorel Sibii.

La acest eveniment, care a câştigat cu timpul un specific distinct, participă 30 – 40 de scriitori din partea de vest a ţării (judeţele Arad, Bihor, Hunedoara) în special cei afiliaţi la Filiala Arad a Uniunii Scriitorilor din România, dar şi invitaţi, cu personalitate literară recunoscută, din alte părţi ale ţării. De asemenea, participă şi public consumator de literatură din Săvârşin şi localităţile învecinate.

În deschiderea evenimentului a fost inaugurat Căminul Cultural „Dorel Sibii” din Hălăliș, locul de baștină al scriitorului. Dorel Sibii a fost un cunoscut scriitor arădean autor a mai multor cărţi de poezie, proză şi teatru pentru copii. După dispariţia la numai 53 de ani,  un grup de scriitori, membri ai  Filialei Arad a Uniunii Scriitorilor din România şi colaboratori ai Revistei de Cultură „Arca”, au hotărât să lanseze un festival la Săvârşin care să-i poarte numele. Așa a apărut unul dintre cele mai importante evenimente literare din judeţul Arad.

,,Zile frumoase pline de cultură și literatură la Săvârșin. Aici este  locul ideal pentru aceste evenimente, o zonă frumoasă care trebuie vizitată la început de toamnă, cu un primar  iubitor de cultură și literatură, o zonă înnobilată de amintirea Regelui Mihai și a familiei regale”, spune Ionel Bulbuc, vicepreședintele CJ Arad, prezent la evenimentul de la Săvârșin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.