Festivalul Național de Literatură „Dorel Sibii”, eveniment de cultură la Săvârșin

0
911

La Săvârșin va avea loc în zilele de 8 și 9 septembrie, cea de-a XX-a ediție a Festivalului Național de Literatură „Dorel Sibii”, unul dintre cele mai importante evenimente literare din judeţul Arad.

Dorel Sibii a fost un cunoscut scriitor arădean autor a mai multor cărţi de poezie, proză şi teatru pentru copii. După dispariţia la numai 53 de ani, un grup de scriitori membri ai Filialei Arad a Uniunii Scriitorilor din România şi colaboratori ai Revistei de Cultură „Arca” au hotărât să lanseze un festival care să-i poarte numele la Săvârşin.

Festivalul de Literatură „Dorel Sibii” reunește aproximativ 40 de scriitori din partea de vest a ţării din judeţele Arad, Bihor și Hunedoara, în special cei afiliaţi la Filiala Arad a Uniunii Scriitorilor din România, dar şi invitaţi, cu personalitate literară recunoscută, din alte părţi ale ţării. De asemenea, oamenii împătimiți de literatura pot participa la eveniment.

Cu acestă ocazie au loc dezbateri specific literaturii române de azi la care participă un public interesat din Săvârşin şi din împrejurimi. Vor avea loc lecturi publice, poezie şi proză în lectură tuturor scriitorilor invitaţi, sub genericul „Nicidată toamna nu fu mai frumoasă”, desfăşurate în sala festivă a Primăriei Săvârşin. În urma lecturii, vor avea loc intervenţii critice. Vor mai avea loc acordarea de premii ale festivalului dar şi premiul special „Principesa Margareta”.

Tot la Săvârșin, în perioada 12-16 septembroe 2018, va avea loc Tabăra de Literatură a Tinerilor Scriitori, destinată scriitorilor performanţi din generaţia tânără, care au publicat deja cel puţin o carte remarcabilă. La ediţia din acest an vor participa 20 tineri scriitori selectaţi după aceleaşi criterii de performanţă. Publicului iubitor de literatură va putea lua, astfel, contact direct cu literatura vie, proaspătă, cu tendinţele şi direcţiile spre care se îndreaptă acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.