bulionAstăzi şi mâine la Macea va avea loc cea de-a V-a ediţie a Festivalului Părădăicilor. Sunt anunţate manifestări sportive şi artistice, printre care o cursă de ciclism, organizată în premieră împreună cu Clubul sportiv Experienţa Multisport. Programul artistic va fi unul divers şi va fi prezentat de actorul Zoltan Lovas. Printre invitaţi se numără Blassito, surorile Jula, DJ Sebastian, Daniel Julean, Nelu Pitic, formaţia Lupus Dacus, Gabi Bârsăuan şi Iulian Covăsan.
Sâmbătă, 14 iulie, de la orele 18 va avea loc un simpozion intitulat „Legumicultura, profesie şi pasiune”.
Festivalul Părădăicilor este o manifestare anuală menită să promoveze cea mai populară cultură agricolă a locuitorilor din zonă – cultura tomatelor. Se pare că aceste gustoase legume sunt frecvente în meniul celor din Macea în toate sezoanele, regăsindu-se în majoritatea felurilor de mâncare. Un fel de sezon foarte îndrăgit pe bază de tomate este ghiveciul de Macea, sau paparaică. Nu se ştie dacă acest fel va fi preparat şi la Festivalul Părădăicilor, dar am fost asiguraţi că va fi pregătit un cazan mare de bulion.
Organizatorii Festivalului Părădăicilor sunt Consiliul Judeţean Arad, Centrul Cultural Judeţean şi Asociaţia pentru Conservarea Culturii în Mediul Rural.
Ediţie norocoasă la Parada Clătitelor
Organizatorii Paradei Clătitelor, manifestare ce va avea loc la sfârşitul lunii iulie la Moneasa nu se sperie de influenţa negativă pe care ar putea-o exercita cifra 13. Cu toate acestea, ca să spargă ghinionul de tot, cea de-a XIII-a ediţie se va desfăşura sub deviza „Clătite cu răvaşe norocoase”. Vor fi două zile de petrecere anul acesta la Parada Clătitelor, al cărui director este actorul Zoltan Lovas. Fiecare dintre cele două zile va fi dedicată unui gen de muzică, astfel încât programul artistic să fie pe placul tuturor. Şi clătitele vor fi pe toate gusturile, cu umpluturi foarte diverse. Parada Clătitelor a reuşit să atragă an de an tot mai mulţi turişti în staţiunea Moneasa. Doar la ediţia trecută, după calculele organizatorilor, s-au vândut peste 16 mii de clătite. „Este cel mai popular festival estival, care îmbină voia bună cu distracţia. Vor fi clătite pe toate gusturile. Nimeni trebuie să-şi pună pofta-n cui cu această ocazie”, a declarat Zoltan Lovas, directorul festivalului.

Recomandările redacției