Festivalul Plăcintelor de la Căsoaia a ajuns la a III-a ediție (galerie foto)

1
808

VOICU SIDA 

Standuri cu produse gastronomice din întreg județul, costume populare și tradiții arădene au fost prezentate și în acest an la „Festivalul Plăcintelor”, de la Căsoaia.

Au participat 13 primării, care au pregătit produse autohtone alimentare. Plăcinte și specialități care mai de care, fiecare s-a întrecut în pricepere, dar mai ales în gust. Și au fost, într-adevăr gustoase!

Toate au fost bune, însă s-au remarcat gospodinele din Hălmagiu, care au avut cele mai multe specialități de plăcinte. De altfel, toți au fost de apreciat că au venit cu produsele din zonele lor de proveniență, ducând astfel mai departe o tradiție specială, aceea a gastronomiei locale. Au fost prezente localitățile: Șimand, Dezna, Hălmagiu, Tauț, Almaș, Dieci, Sebiș, Ineu, Chier, Târnova, Conop, Bârzava, Vărădia de Mureș și Gurahonț.

Printre cei prezenți la evenimentul organizat de Centrul Cultural Județean Arad s-au numărat doamna Emilia Ignișca, primarul comunei Târnova, Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, Ionel Bulbuc, vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Ioana Engelhart, președintele Centrului Cultural Județean Arad și totodată gospodarul și organizatorul evenimentului, Gheorghe Falcă, europarlamentar, senatorul Eusebiu Pistru.

Au fost organizate Ateliere de creație; Ateliere culinare; Expoziție de pictură; Artizanat; Lansare de Carte; Activități pentru copii; Pictură pe față.

Spectacolul folcloric a fost susținut de Orchestra Rapsodia și soliștii Daniela Han, Vlad Șerban, Alexandru Pop și Cosmina Brădean. Invitat special a fost Tudor Furdui Iancu Junior.

Mi-a făcut plăcere să fiu astăzi alături de arădeni în Tabăra de la Căsoaia și să redescoperim împreună tradiția și specificul culinar al județului nostru. Felicitări tuturor celor care au contribuit la succesul acestui eveniment!“, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean.

Mai multe foto pe www.glsa.ro

Voicu Sida

 

1 COMENTARIU

 1. Din nou, anunțați un eveniment din trecut.
  Personal sunt interesat nutât in istorie cât în viitor.
  Am trăit în Occident 45 de ani. Evenimentelor de genul acestuia
  li se face reclame cu cel puțin o luna înainte de a incepe evenimentul. Voi sunteți incorigibili.
  Nu e de mirare că România nu se dezvolta economic.
  Cu toată media cam ca și voi nu e nici o speranță.
  Un cerc vicios. Voi nu publicați înainte că nu sunteți plătiți.
  Producătorii nu beneficiază prea mult cu atendența scăzută deci nu vor avea de gând să vă plătească nici la anul că nu au câștigat nimic din toată zozota.
  Cel puțin ne informați pe gratis după eveniment.
  Vai de noi cu voi.
  Doamne ai milă de noi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.