• festival 1 OLYMPUS DIGITAL CAMERACea de-a şasea ediţie a Festivalului Vânătorii de la Bata va avea loc la finele acestei luni. Evenimentul va fi organizat în aceeaşi locaţie în care a fost organizat în fiecare an, anume la pensiunea „La Bade Ioane”.

Organizatorii evenimentului, adică Consiliul Judeţean Arad prin Centrul Cultural Judeţean Arad, Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Arad şi Primăria Bata speră ca în acest an numărul participanţilor să îl întreacă pe cel din ediţiile anterioare. „Din informaţiile pe care le am şi din semnalele primite cred că la ediţia din acest an va fi un public mult mai numeros decât la ediţiile precedente. Acest lucru nu poate decât să mă bucure şi să mă încurajeze pe viitor”, ne declară Ion Micurescu, primarul comunei Bata.
Evenimentul este programat a avea loc la finele lunii septembrie, în ziua de 29.
Programul oficial al evenimentului va debuta la ora 8,00 cu primirea invitaţilor şi amenajarea standurilor. Între orele 11,00 şi 12,00 este programată prezentarea raselor de câini, iar o oră mai târziu va avea loc demonstraţia canină. Între ora 13,00 şi 13,30 se va desfăşura demonstraţia de lucru cu câini hărţuitori la ţarc, proba cu mistreţ.
Momentul oficial de deschidere este programat să aibă loc între orele13,30 şi 14,00, când primarul comunei Bata, Ion Micurescu, dar şi invitaţii de seamnă vor lua cuvântul în faţa publicului prezent.
Între 14,00 şi 14,30 va avea loc prezentarea grupelor şi a tradiţiilor vânătoreşti specifice fiecărie grupe. Între 14,30 şi 15,30 va avea loc proba de ceaun cu preparate vânătoreşti. La această probă, primarul Ion Micurescu spune că sunt înscrise, încă de pe acum, nu mai puţin de 20 de grupe de vânătoare, însă mai mult ca sigur numărul acestora va creşte. Ca în fiecrae an, la acest eveniment, cei prezenţi vor avea posibilitatea să guste din preparatele la ceaun pregătite de grupele de vânătoare. Vor fi tocăniţe specifice vânătoreşti care vor încânta papilele gustative ale publicului prezent.
Între orele 15,30 şi 16 va avea loc proba de tras cu arcul, urmată de Clubul Şoimarilor, demosntraţie cu şoimi. La ora 17 va începe festivi­tatea de premiere, urmată de degustarea produselor vânătoreşti. De la ora 18 va începe un spectacol folcloric, iar pe scenă sunt aşteptaţi să urce: Vioara Başcu, Petrică Velescu, şi Petrică Miulescu Irimică.
La finalul acestei zile, undeva după ora 21, este programat un foc de artificii.

Recomandările redacției