Festivalul Vânătorilor de la Bata își va desfășura duminică a VIII-a ediție

0
492

În data de 20 septembrie, la Bata va avea loc încă o ediție a Festivalului Național al Vânătorilor. Realizat cu sprijinul consiliului Județean Arad prin inter­me­diul Centrului Cultural Județean, a Primăriei Comunei Bata și a Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Arad, festivalul va avea o amplă desfășurare și va cuprinde multe acțiuni deosebite, după cum s-a putut vedea în fiecare din edițiile anterioare, toate  fiind deosebit de reușite.
Primarul Ion Micurescu, inițiatorul de drept al manifestării este el însuși un împătimit vânător, moștenind această pasiune cu rădăcini străvechi chiar de la tatăl său. „Prin acest festival propunem an de an publicului  o demonstrație pentru cunoașterea tradiţiilor şi obiceiurilor legate de vânătoare; oaspeţii vor descoperi că vânătoarea înseamnă, înainte de toate, o adevărată cultură cu ritualuri, tradiţii şi obiceiuri, acestea au însoţit actul vânătorii de-a lungul timpurilor. Iar dacă până acum acestea se desfăşurau într-un spaţiu de tagmă destul de  ermetic, acest festival reprezintă posibilitatea de cunoaş­tere şi înţelegere corectă a fenomenului.
Probele de măiestrie vânătorească, de preparare a mâncărurilor specifice, dresura canină, evaluarea trofeelor sau prezentarea gru­pelor de vânători din judeţ vor constitui deliciul acestui festival“ – ne spunea gazda acestuia, primarul Ion Micurescu.
Desfășurarea evenimentului
La orele dimineții, de la 8 la 11 va fi sosirea participanților și amenajarea standurilor.
Între 11 și 12 se va face prezentarea raselor de câini și va urma o demonstrație canină.
Între 13 și 13,30 va fi prezentat Clubul Șoimarilor și va fi o demonstrație interesantă de vânătoare cu șoim.
Deschiderea oficială a Festivalului Vânătorilor va fi la ora 13,30.
De la ora 14 va fi prezentarea grupelor și a tradițiilor vânătorești specifice fiecărei grupe și evaluarea trofeelor.
Proba de ceaune cu preparate vânătorești va fi între 14,30 și 15,30.
Despre trasul cu arcul se va face o intersantă demonstrație de la 15,30.
De la ora 16 va fi o demonstrație de lucrul cu câini hărțuitori la țarc; se va prezenta proba de mistreț. De la ora 17 va fi festivitatea generală de premiere urmată de o așteptată… degustare de produse vânătorești.
De la ora 18 va avea loc un deosebit spectacol folcloric, în care vor evolua: Ansamblul Florile Mureșului din Vladimirescu; soliștii voacali: Larisa Horvath, Ionut Langa, Lioara Boscu, Nicolae Sporea. Va urma un spectaculos foc de artifcii.
(F.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.