Deși la Festivalul Vânătorilor – care și-a derulat așesea ediție la sfârșitul lui septembrie la Bata – au participat mii de spectatori și oaspeți, majoritatea fiind dintre cei ce reprezintă „spaima“ sălbăticiunilor din pădurile Parchetelor de vânătoare, deși au fost un număr mare de câini dresați pentru vânătoare dar și unele sălbăticiuni, totul a decurs fără nici un incident, oricât de minor.
„Ne mândrim cu acest record deosebit și vom face și pe mai departe toate eforturile să-l menținem. La nici una dintre cele șase ediții organizate la Bata nu s-a iscat ori întâmplat nici un eveniment de natură să producă neplăceri. Noi oricum am fost pregătiți: au fost gata să intervină atât un medic uman cât și medici veterinari. Au stat gata să intervină atât forțele de ordine – polițiști și jandarmi – cât și pompierii, cei din comunădar și cei de la Stația din Birchiș. Dar spre marea noastră bucurie și satisfacție nu a fost nevoie”, ne spunea cu satisfacție Ion Micurescu.
La Festivalul din anul acesta au participat 22 de grupe de vânătoare din țară şi din Republica Moldova și după estimările organizatorilor au fost mult peste 3500 de oameni.

Recomandările redacției