Fețe împietrite de durere la înmormântarea prințului Philip

0
108

Momente pline de durere ci­tite pe chipurile participan­ților, la funeraliile prințului Philip, răposatul soț al reginei Eli­sabeta a II-a, care au avut loc sâmbătă, 17 aprilie, la Capela Saint George, în incinta Castelului Windsor, înce­pând cu ora 17:00 a României.
Slujba religioasă a început cu un minut de reculegere la nivel naţional, de la ora locală 15:00. Funeraliile ducelui de Edinburgh s-au desfășurat în conformitate cu ultimele dorinţe ale acestuia şi au reprezentat o bună ocazie pentru a omagia şi a celebra viaţa şi activitatea de peste 70 de ani desfăşurată de prințul Philip în slujba Reginei, a Marii Britanii şi a organizaţiei Commonwealth.
Înmormântarea Prinţului Philip a fost organizată sub forma unei ceremonii funerare regale, la fel ca în cazul fostei Regine-mamă (mama reginei Elisabeta a II-a, n.r.), fără să îmbrace însă forma unor funeralii de stat – o ceremonie rezervată în general doar monar­hilor.
Soțul Reginei Elisabeta a II-a, care a murit la data de 9 aprilie, și-a dorit o slujbă cât mai discretă. Deși existau zvonuri cu privire la participarea Prințului Harry la ce­remonie, nepotul „rătăcitor” al Reginei a fost prezent la slujbă, neînsoțit însă de soția lui, Meghan Markle, care a iscat controverse în familia regală britanică în ultima perioadă.
Atât Ducii de Cambridge, Prințul William și Kate Middleton, au afișat durerea pierderii pe chip, însă cel care abia își mai putea stăpâni lacrimile a fost Prințul Charles, fiul Ducelui de Edinburgh, roșu la față pe parcursul ceremoniei. Regina a purtat o mască de protecție de culoare neagră, care i-a mai ascuns din expresiile faciale, însă în privirea sa se putea citi suferința.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.