Fetiță de 14 ani din Caraș-Severin, violată și exploatată de patru bărbați, deși victima nu era dezvoltată fizic

0
1646

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Caraș-Severin împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, au efectuat astăzi un număr de patru percheziții domiciliare pe raza județului Caras-Severin, într-o cauză vizând săvârşirea de către mai mulţi suspecţi a infracțiunilor de trafic de minori, act sexual cu un minor, folosirea prostituției infantile și folosirea serviciilor unei persoane exploatate.


În cauză s-a reţinut faptul că, în cursul anilor 2020 – 2021, un număr de patru persoane din județul Caras-Severin, cu vârste cuprinse între 49 și 21 de ani, au recrutat și exploatat, prin obligarea la practicarea prostituției, o minoră in vârstă de 14 ani, profitând de starea vădită de vulnerabilitate a victimei.
În acest sens, traficanții au recrutat, transportat și adăpostit victima minoră, în vederea întreținerii de raporturi sexuale cu diferite persoane.
Recrutarea si ”manipularea” victimei a avut la bază fie metoda ”lover-boy”, fie promisiunea unor câștiguri facile, având în vedere starea materială precară a minorei.
Pentru întreținerea raporturilor sexuale cu victima, ”clienții” achitau sume cuprinse între 50 – 150 lei.
Totodată, traficanții au întreținut la rândul lor, în mod repetat, raporturi sexuale cu victima.
De asemenea, din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că o parte dintre ”clienți” cunoșteau atât faptul că victima este minoră, fapt care se putea observa și din nivelul de dezvoltare fizică a acesteia, cât și faptul că persoana vătămată era exploatată de către traficanți.
Față de aceste persoane a fost începută urmărirea penală, pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea serviciilor unei persoane exploatate și folosirea prostituției infantile.
La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Caraș-Severin vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 15 persoane.
Acțiunea s-a realizat cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, Inspectoratului de Poliție al Județului Caraș-Severin, Inspectoratului Județean de Jandarmi Caraș-Severin, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Timișoara, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin.
În cauză a fost asigurat suport tehnic de către Direcția de Operațiuni Speciale și Biroul de Analiză a Informațiilor Caraș-Severin.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.