Fetiță de 3,2 kilograme, adusă pe lume pe DN7, cu ajutorul a trei paramedici eroi

0
1748

Alexandra Mirela s-a născut pe DN 7, la ora 17.40 de minute în autospeciala SMURD a Punctului de lucru Nădlac din cadrul Detașamentului de Pompieri Arad. Fetița are 3200 de grame și le datorează viața celor trei paramedici: Plt. maj. Florin Macovei, comandant de echipaj Sg. maj. Krajcsik Kristian Ivan și Sg. maj. Alin Paulik.

„Intervenția a început în Nădlac și nu părea foarte complicată, un transport la spitalul matern. Pe drumul spre Arad, înainte de localitatea Pecica, lucrurile au luat o întorsătură neașteptată pentru cei trei paramedici. Femeia acuza dureri puternice împreună cu contracții aproximativ din trei în trei minute. Autospeciala a fost oprită, Maco a cerut imediat sprijin dispeceratului o ambulanță cu medic sau măcar asistent, dar până atunci împreună cu ceilalți doi salvatori s-au pregătit pentru a asista nașterea“, ne povestește George Pleșca, purtătorul de cuvânt al ISU Arad.

După câteva minute, copilul a fost adus pe lume dar cu cordonul ombilical înfășurat după gât. Copilul avea culoare cianotică. Maco, salvator cu experiență, pompier și paramedic, nu și-a pierdut cumpătul, a luat cele mai bune decizii. A aplicat tot ce a învățat și ce a văzut la medicii cu care a lucrat pe SMURD Terapie Intensiva Mobilă, iar după ce i-a eliberat cordonul ombilical, l-a aspirat puțin pe copil, l-a curățat și, învelit, la pus lângă mamă. „A fost cea mai intensă senzație pe care am trăit-o în cei 15 ani de intervenție, bineînțeles m-au ajutat și colegii și am luat cele mai bune decizii”, spune Maco.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.