Fetițe minore, obligate de mama lor să cerșească în centrul Aradului

0
538

Pe străzile Aradului nu mai este o noutate când vedem minori la cerșit sau femei care se folosesc de aceștia ca să ajungă în punctul în care provoacă milă, astfel primind mai mulți bani. De această dată, polițiștii locali au prins-o în flagrant pe o femeie în vârstă de 43 de ani care își folosea fetițele minore punându-le să cerșească în centrul orașului.
Incidentul a avut loc în dimineața zilei de 23 august 2019, când L.A., în vârstă de 43 de ani, a fost sancționată contravențional cu o amendă în cuantum de 500 de lei, după ce a fost surprinsă obligându-le pe cele două copile să apeleze la mila publicului, în zona Podgoria.
Pentru că a fost doar prima dată când aceasta a fost prinsă în fapt, ea s-a ales doar cu amendă, iar următoarele abateri va fi sancționată penal pentru ceea ce face, asta pe lângă amenda viitoare în cazul în care va continua să-și folosească cele două fetițe pentru a face mai mulți bani din cerșit.
Pentru că este stiut faptul că ea nu este singura care apelează la astfel de trucuri pentru a face mai mulți bani, stărnind mila cetățenilor, atât cu ajutorul minorilor, cât și cu cel al persoanelor cu handicap, polițiștii încearcă să ia măsuri ca să oprească astfel de fapte.
Așadar: „DGPLA roagă cetățenii Aradului să semnaleze, prin intermediul numărului de telefon al Dispeceratului:0257-939 (apel gratuit), e-mail: secretariat@politialocalaarad.ro, aplicația mobilă „My Arad” sau pagina de Facebook a Direcției Generale Poliția Locală Arad, situațiile în care minori sau persoane cu handicap sunt forțați să cerșească. Scopul este de valorificarea cât mai eficace a instrumentelor legale prin care, prin implicarea serviciilor de ordine publică subordonate Primăriei Municipiului Arad, infractorii responsabili de prezența acestor nevinovați pe domeniul public pot fi aduși în atenția o.u.c.p. iar victimele lor introduse într-un circuit al asistenței de specialitate furnizate de administrație sau de partenerii acesteia„, spun reprezentanții DGPLA Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.