Bruxelles încearcă să „introducă transportul organizat de migrant“ în Uniunea Europeană (UE) astfel încât aceştia „să poată evita controlul la frontieră”, a susţinut joi şeful biroului de presă al Fidesz, formaţiune guvernamentală din Ungaria, în răspuns la propunerea comisiei pentru libertăţi civile a Parlamentului European (PE) de a introduce „vize umanitare” pentru cei care vor să solicite azil în Uniune, transmite MTI preluată de Agerpres.

Măsura în acest sens le-ar permite migranţilor să intre practic automat în ţările UE, a declarat Balazs Hidveghi în cadrul unei conferinţe de presă la Budapesta.

Migranţii ar putea „intra în UE în cel mai rapid şi uşor mod posibil pentru a formula cereri de azil”, a spus responsabilul ungar. „Această nebunie se referă la aducerea cât mai multor migranţi în UE în cel mai scurt timp posibil”, a adăugat el.

Hidveghi l-a citat pe comisarul UE pentru migraţie, Dimitris Avramopoulos, conform căruia executivul european consideră o prioritate migraţia legală. El a amintit de asemenea de recent publicata propunere a Comisiei Europene (CE) privind un program continuu de relocare, căi legale pentru migraţie, managementul frontierelor şi un mecanism centralizat cu sediul la Bruxelles de luare a deciziilor asupra solicitărilor de azil.

Migranţii economici care fac cereri de azil sunt „practic migranţi ilegali”, a explicat Hidveghi. Dacă Bruxellesul legalizează migraţia, „milioane de africani” vor porni spre Europa, dar şi către „alte regiuni”, a mai spus el.

Responsabilul ungar a denunţat totodată faptul că, în loc să-i asculte pe oameni, „instituţiile pro-migraţie de la Bruxelles“ continuă să facă propuneri în favoarea migraţiei, insistând că, dacă se menţine actuala majoritate după alegerile pentru PE din mai anul viitor, aceasta va accelera transferul de imigranţi în UE.

Recomandările redacției