Fiecare elev va avea o fișă de identitate educațională încă de la grădiniță

0
397

Fiecare elev din arădean  va avea, în viitor,  o fișă de identitate educațională, prin care îi va fi urmărit parcursul său educațional încă de la grădiniță, a anunțat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu: ,,În momentul în care o să putem să punem în aplicare acel portofoliu educațional, acea fișă de identitate educațională a copilului, în care, din clasa pregătitoare sau mai devreme, din grădiniță, să începi să marchezi lucruri care să nu se piardă vizavi de aptitudinile acelui copil, mai apoi rezultate, dacă e cazul, probleme pe care le-a întâmpinat, toate aceste lucruri să fie marcate într-o fișă de identitate educațională, un portofoliu educațional. Nu este o invenție nouă. Există sisteme de educație avansate care folosesc asta”, a declarat ministrul pentru Antena 3.

Cîmpeanu decară că documentul numit ,,carnet de note” este total nesemnificativ. Se dorește deasemenea implementarea unui catalog  electronic la nivel național, pentru a culege informații în timp real, pentru a avea o bază solidă pentru a fundamenta deciziile.

”Evaluarea constă în observarea dezvoltării copilului pe baza unui profil de dezvoltare specific vârstei și înregistrarea progresului copilului în portofoliul său educațional”, spune Cîmpeanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.