Fii responsabil! Păstrează mediul curat!

0
669

Situat în partea de vest a Câmpiei de Vest și traversat de râul Crișul Alb, Chișineu-Criş este un oraș mic și cochet care are un potențial mare de dezvoltare pe toate planurile. Oraşul a luat fiinţă prin unirea locali­tăţilor Pădureni şi Chişineu Mic fiind situat la 22 de km de Gyula, Ungaria. Este și un important centru industrial din zonă, nu există localnic care să nu aibă un loc de muncă în Chişineu-Criş. Ba mai mult, oraşul oferă locuri de muncă şi pentru cei din jur.
Hai Extrusion SRL este una din companiile din oraș care desfășoară activitatea de extrudare /producere a profilelor de aluminiu și a semifabricatelor. În cadrul companiei există un departament care se ocupă de Mediu, Sănătate și Securitate în muncă prescurtat departamentul de EHS, sub conducerea doamnei Claudia Varga. Fiecare domeniu enumerat are un plan bine stabilit privind diverse acțiuni pe diferite teme (ex. sănătate – donare de sânge, mediu – HAI la pedalat, securitate în muncă – protecția ochilor) unde există campanii de informare și conștientizare făcute public atât intern cât și în exteriorul companiei. În aceste campanii se pot implică activ atât angajații HAI Extrusion cu membrii famililei cât și cetățenii orașului.
Astfel că în data de 10.09.2020, în urma unei acțiuni de voluntariat a angajaților HAI Extrusion din Chișineu-Criș și a locuitoriilor orașului, s-a desfășurat o acțiune pentru colectarea deșeurilor din oraș și igienizarea spațiilor verzi dar și pentru a atrage atenția asupra importanței mediului și colectarea selectivă a deșeurilor din comunitate.
„M-am bucurat întotdeauna să mă implic în campanii umanitare și campanii de mediu care au un impact pozitiv asupra comunității noastre. Natura mun­cii mele mă face să depășesc limitele fabricii și să mă implic adesea în comunitatea în care trăiesc. Astfel că, în urma unui anunț pe rețelele de socializare, am reușit să adun voluntari, angajați ai firmei Hai Extrusion dar și cetățeni ai orașului Chișineu-Criș care au o gân­dire proactivă și participă la diferitele acțiuni pe care le efectuăm în oraș, pentru această acțiune de curățare și cosmetizare a localităţii și a mediului încon­- jurător. Astfel, voluntarii au arătat că le pasă de orașul lor, de natură și mediu și au încercat să remedieze ceva din gre­șeala semenilor lor care „au uitat” că locul de depozitare a deșeurilor și gunoiului, nu poate fi oriunde, ci doar în zonele special concepute pentru colec­tare. După stabilirea unor măsuri organizatorice, unde am distribuit materialele necesare campaniei (mănuși, saci de gunoi și măști de protecție), voluntarii au mers în zonele alese pentru această campanie de curățenie. Toate locurile de joacă, parcurile și zonele verzi din oraș au fost curățate iar sacii de gunoi au fost aruncați în tombe­roanele dedicate colectării selective la sfârșitul acțiunii. Asta înseamnă să fii proactiv și să îți pese de natură și de locul în care trăiești. Mulți dintre voluntari sunt angajați ai Hai Extrusion care au venit cu copiii sau membrii familiei și aș dori să le mulțumesc pentru implicare și grijă pentru natură și comunitate”, a spus Claudia Varga, Manager EHS, responsabilă cu inițiativa de organizarea evenimentului.
Curățenia s-a desfășurat în toate zonele, în special cele mai frecventate de copii și părinți: terenul de sport din cadrul Liceului „Mihai Veliciu”, toate parcurile din oraș inclusiv Parcul Central HAI, unde firma a adus îmbunătățiri privind echipamentele de joacă și continuă cu mentenanța parcului când este nevoie. Au mai fost curățate și zonele verzi din centrul orașului și Piața Avram Iancu.
Hai Extrusion SRL ne-a obișnuit cu astfel de acțiuni și campanii umanitare, în care angajații companiei sunt implicați și participă activ, existând o cultură bine dezvoltată în acest sens.
Câteva exemple de acțiuni sau activități desfășurate în comunitate de către HAI Extrusion sunt: Ziua Copilului, participarea la Let`s do it România, Campanii de donare de sânge, activități desfășurate împreună cu Poliția locală, împărțirea vestelor pentru bicicliști în oraș, dotarea Liceului „Mihai Veliciu” și a laboratorului de informatică cu echipamentele necesare, implicarea Liceului Tehnologic în proiecte de mediu și lista poate continuă. Așteptăm următoarea campanie în care HAI Extrusion ne va surprinde plăcut și îi va face mândrii pe angajații că fac parte dintr-o companiei care pune accent pe latura umană și ție cont de nevoile oamenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.