Tovarăşul Valer Blidar, patronul Astra Vagoane Călători, fost sponsor la UTA cu nişte chiloţi, maieuri şi ce-o mai fi conţinut rândul de echipament, poate dormi liniştit de sărbători. Din punct de vedere al licitaţiei pentru tramvaie, să ne-nţelegem. Că din alte puncte de vedere nu ştim dacă doarme, mai ales de la asocierea cu RATB, care a fost trimisă de guvern direct la DNA, fiindcă mirosea urât de tot, ca şi licitaţia pentru tramvaie de la Arad.
Fiindcă tovarăşul Blidar a fost cuminte în acest an, mai puţin cu noi (da’noi l-am iertat şi îi urăm de sărbători tot ce-şi doreşte, dar mai ales ce ne doreşte el nouă), iată că după cinci luni şi jumătate iese rezultatul din cetatea Primăriei. A venit Moş Gogu (Gerilă pe varianta veche, când nea Valer era mai tinerel şi nu avea încă primul milion pe care suntem curioşi cum l-a făcut). Moş Gogu a venit cu anunţul că nici de sărbători nu vom dormi, fiindcă s-a dat rezultatul la primele oferte depuse în… 1 iulie, la licitaţia pentru tramvaie. Iar rezultatul e uluitor: mergem mai departe. Adică niciun rezultat. Aşa că până pe 16 ianuarie trebuie depuse ofertele pentru a doua etapă, adevăratul cadou pentru nea Valer, care a aşteptat destul să se termine o dată licitaţia asta care i-a produs mari bătăi de cap.
Până aici, totul bun şi frumos. Exceptând cele aproape şase luni cât le-a trebuit oamenilor lui Falcă să se hotărască dacă mergem mai departe sau riscăm să-l ridicăm pe nea Valer în cap, cu aşa-zis-ul trust de presă cu tot. De aici şopârlica noastră atotştiutoare a început săpăturile, să vadă cum dracu’ i-a apucat pe ăştia ai lui Gogu munca între Crăciun şi Anul Nou, când ei tot anul s-au chinuit să treacă prima etapă. Foarte simplu, răspunde tot şopârlica. Bieţii polonezi de la PESA, care au lucrat tot anul, fiindcă ei dau tramvaie într-o grămadă de oraşe din Europa, or fi şi ei obosiţi de sărbă­tori, aşa că n-o să poată să-şi pregătească cum trebuie ofertele. De partea cealaltă, tramvaiul Imperio anul ăsta s-a plimbat doar prin Arad, şi aici în probe, încurcând circulaţia, aşa că oamenii lui Blidar au avut vreme să pregătească minuţios licitaţia. Chiar prea minuţios, zice şopârla, referindu-se bineînţeles la documentaţie. Apoi, cei din Polonia vor putea comunica greu cu Primăria Arad în această lună, fiindcă la noi concediile sunt din 15 decembrie până în 15 ianuarie, aşa că pe la Palatul Administrativ probabil nu va răspunde nimeni. De partea cealaltă, cum Aradul e un sat mic, dacă oamenii lui Blidar au nevoie de vreo informaţie, de o precizare, legal bineînţeles, e foarte simplu: îl trag de mânecă pe domnul primar la una din desele vizite pe care le face trustului de presă deţinut de Astra Călători. Iar Falcă trebuie să răspundă, că altfel vor ieşi cei de la USL să spună despre el că nu sprijină economia locală.
Astea ar fi doar două dintre argumentele care stau la baza „cadoului“ adus de Moş Gogu pentru nea Valer (să mai zică lumea că doar copiii primesc cadouri). Acuma, există şi varianta cealaltă, pentru care nea Valer devine Moş Valer, iar Gogu trebuie să primească daruri, dacă tot e mic… în politica românească. Şopârlica ştie motivul pentru care e graba de sărbători cu licitaţia, după ce au frecat-o şi învârtit-o tot anul: se apropie europarlamentarele, dar mai ales prezidenţialele. Aşa că e nevoie mare de sprijin de la „presa“ din Arad, care are nevoie de un motiv serios să fie de partea unui partid în comă profundă cum e PD-L-ul lui Gogu. Aşa că lucrurile trebuie grăbite, că vedem cât ţine o etapă a licitaţiei şi s-ar putea să  treacă alegerile până se hotărăşte Gogu să dea licitaţia tovarăşului Blidar, şi să ne dea dreptate, sau să o dea polonezilor de la PESA şi să-şi urce în cap „presa“ celor de la Astra Călători.
Noi oricum nu dormim de sărbători, că nu ne permitem să mergem în concedii, fiind prea săraci, cum sunt cam 90 la sută dintre români. Nu toţi sunt din categoria celor 10 la sută, unde intră nea Blidar şi Moş Gogu. Ne-a trebuit presă în loc să ne facem primari sau livratori de tramvaie.
Un Gogu Fericit şi un călduros La multe tramvaie!

  • A.Rădeanu spune:

    Las’că vine şi la voi Święty Mikołaj – Moş PESA – cu cadouri publicitare. Numa’ să nu fie în limba poloneză, că-i mai grea ca portugheza din Brazilia.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției