După exact două decenii, Richard Filaret a decis să nu mai facă o meserie din pasiunea vieții lui, fotbalul. Fundașul UTA-ei s-a orientat spre o altă carieră profesională, iar, recent, a aflat că a luat cu brio exa­menele și a fost nevoit să ia o alegere destul de dureroasă pentru el.
Fotbalist de la 7 ani, sub comanda lui Alexandru Meszar, într-o generație cu Țucudean, Copil sau Purece, Filaret și-a anunțat ieșirea din sportul-rege, ceea ce s-a concretizat și printr-o reziliere amiabilă a contractului cu „Bătrâna Doamnă”. „Fotbalistul Richard Filaret, unul dintre cei mai vechi şi loiali componenţi ai echipei noastre, a ales, în această iarnă, o altă carieră profesională. Îi mulţumim lui „Rici” pentru toată perioada petrecută alături de noi şi îi urmăm mult succes pe noul drum!” – e anunțul despărțirii postat de site-ul clubului fanion al Aradului.
În ceea ce-l privește pe fundașul de picior stâng, sentimentele sunt și mai profunde și chiar amestecate la momentul agățării ghetelor în cui. „În primul rând, trebuie să spun că a fost o decizie grea după 20 de ani frumoși petrecuți în fotbal. Dar, am considerat că e momentul să mă orientez spre altceva, spre o altă carieră și să-i las pe cei și mai tineri, mai ales că știu foarte bine că există destui care vin cu avânt și multă calitate individuală din spate. Pentru mine, ultimii patru ani și jumătate petrecuți la echipa la care mi-am dorit să joc de când eram mic copil și m-am apucat de fotbal,au fost de departe cei mai frumoși, cei mai intenși. Au fost cele două promovări frumoase din ligile patru și trei, iar marele meu regret este acela că nu am ajuns și în Liga 1 cu UTA.  Poate, în vara anului 2016 nu credeam prea mulți în această posibilitate, dar vara trecută chiar am fost dărâmați după ratarea obiectivului. Al doilea meu regret este acela că, poate, în unele momente aș fi meritat mai multe șanse din partea antrenorilor, știu că am avut și unele accidentări ce m-au tras puțin în jos, dar acum nu mai vreau să-mi amintesc decât momentele frumoase, pe care le voi purta cu mine tot restul vieții. Aș vrea să le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine în toți acești ani pe care i-am de­dicat fotbalului, familiei, antrenorilor mei, colegilor de la toate echipele pe care am trecut,  cu o mențiune specială pentru cei de la UTA. Vor rămâne mereu prietenii mei și am mare încredere că vor contribui la revenirea echipei pe care o ibesc și eu atât de mult acolo unde îi este locul. Totodată, jucătorilor mai tineri le doresc să ajungă în fotbalul mare, dacă se poate cu UTA, dacă nu pe orice căi. Îi cunosc destul de bine, știu că au calități, dar și ambiție. Prevăd un retur bun la UTA, mai ales că echipa e formată, în majoritatea ei, din nou de arădeni. Vor juca și cu sufletul, iar rezultatele se vor vedea. Nu în ultimul rând, aș vrea să le mulțumesc suporterilor pentru că ne-au încurajat mereu, că au fost parte importantă în reînvierea UTA-ei prin acest proiect pornit în 2013, dar și conducătorilor acestui club, care m-au ajutat și înțeles me­reu, în frunte cu domnul Meszar, care mi-a fost și antrenor la copii. De acum o să privesc fotbalul ca un suporter, dar unul pătimaș când vine vorba de UTA, care rămâne în inima mea. Vă mulțumesc tuturor, cu UTA până la moarte!”, a fost mesajul transmis de Filaret în ziua retragerii din sportul-rege.
Ultimul meci al lui Richi Filaret în tricoul „roș-alb”  rămâne cel cu Chindia Târgoviște, când a jucat – practic – fără greșeală pentru un succes foarte important al UTA-ei cu ocupanta locului 3 în Liga a II-a.

Recomandările redacției