Fiindcă Botiș a fost suspendat, iar Manea accidentat, Roland Nagy a optat pentru un cuplu de fundași centrali inedit în confruntarea de la Tărlungeni. Alin Gligor și Richard Filaret au evoluat pentru prima oară împreună, cel sacrificat puțin fiind fotbalistul crescut de Atletico. Ca și stângaci, Filaret nu a fost tocmai în apele sale ca apărător central dreapta, printre altele el făcând și hențul de penalty din care Unirea a deschis tabela. „Faza m-a prins în aer, în duel cu un adversar. Am lovit mingea cu capul, după care și cu mâna. Îmi pare rău, poate puteam fi mai concentrat, dar acum e tardiv. Mă bucur, însă, că m-am revanșat oarecum, deviind puțin mingea la lovitura liberă bătută de Burlă la golul de 2-2. Până la urmă e bine că nu am pierdut și am terminat pe primul loc turul de campionat. O echipă bună scoate ceva și când are zile proaste. Trebuie să recunoaștem că nu am jucat prea bine la Tărlungeni, am făcut un duș destul de rece, dar la final am rămas cu capul sus”, spune utistul.
Titular incontestabil stagiunea trecută în eșalonul trei, în pereche cu Sorin Botiș, Filaret a ajuns pe margine odată cu transferul lui Alex Manea, care a avut realizări importante pe ambele faze ale jocului. „Niciunui fotbalist nu-i place postura de rezervă, dar nu-mi rămâne decât să muncesc în fiecare săptămână și să-mi aștept rândul. La Tărlungeni am jucat din nou după o lună, de la precedenta etapă intermediară, când la Arad a venit Baia Mare și am încercat să dau totul. Poate nu mi-a ieșit în întregime, dar până la urmă e bine că am rămas neînvinși și suntem primii în clasament. Totodată, trebuie să vedem că de când a început acest proiect, adică de doi ani și jumătate, nu am ajuns la zece înfrângeri și suntem în cărți pentru a treia promovare consecutivă”, a adăugat puternicul fundaș.
Pentru Mediaș Sorin Botiș e din nou apt, iar șanse de revenire are și Alex Manea. În aceste condiții, Filaret ar putea trece din nou pe bancă, dar: „Niciodată nu m-a speriat concurența, dimpotrivă. M-a motivat și mă motivează în continuare. Pe undeva e normal ca antrenorii să nu schimbe prea mult echipa ce a adunat punctele ce au dus-o pe primul loc. Prioritatea fiecăruia dintre noi e binele UTA-ei, iar cât timp echipa e pe primul loc restul contează mai puțin. Sperăm să ne păstrăm această poziție și după meciul de duminică, mai ales că ne-am dat seama  că cei de la Gaz Metan nu sunt de speriat. Am crezut că vor domina clar această seriei, ei și Brașovul, dar iată că sunt sub noi și au avut destule rezultate slabe. Eu zic că suntem capabil să luăm punct sau puncte de la Mediaș, căci avem o echipă bună, echilibrată valoric, care marchează meci de meci”.
Partida dintre Gaz Metan Mediaș și UTA, din cadrul primei runde a returului ligii secunde la fotbal, se dispută duminică, la ora 13,30 și va fi transmisă în direct de Dolce Sport și Digi Sport.
Suporterii care doresc să facă deplasarea cu autocarul trebuie să se înscrie la unul din numerele de telefon: 0756-321485 sau 0724-295140, pe pagina de Facebook a Suporter Club UTA sau la adresa de mail suporterclubuta@yahoo.com. Înscrierea este obligatorie! Plecarea va fi în dimineața zilei de duminică, 15 noiembrie, ora 3.00, din fața stadionului UTA.

Recomandările redacției