Filarmonica Arad revine în forță cu suite de balet și un concert extraordinar dedicat Zilei Naționale a Culturii

0
394

După Concertul de Anul Nou din 7 și 8 ianuarie, care s-a ținut totuși la Palatul Cultural, Filarmonica Arad revine, în miez de lună, adică în 14 ianuarie, cu un regal Ceaikovski în Joia simfonică și cu senzaționalul medalion coral la aniversarea lui Mihai Eminescu și a culturii române, în data de 15 ianuarie.

Astfel, joi, 14 ianuarie 2021, de la ora 19, în Sala Palatului Cultural, arădenii vor putea vedea Suite de balet de Piotr Ilici Ceaikovski, dirijor fiind Dorin Frandeș. Printre titluri se numără Lacul Lebedelor Suita op. 20, Frumoasa din Pădurea Adormită Suita op. 66a, Spărgătorul de nuci Suita op. 71a.

Vineri, 15 ianuarie, tot de la ora 19 și tot în Sala Palatului Cultural, va avea loc Concertul extraordinar dedicat Zilei Naționale a Culturii. Pe scenă se va sui corul academic, dirijor fiind Robert Daniel Rădoiaș, iar la pian – Soriu Dogariu. Este vorba de un concert de capodopere corale din creația compozitorilor Gheorghe Dima, Dumitru Georgescu Kiriac, Ioan D. Chirescu, Tudor Flondor, George Enescu, Marțian Negrea, Paul Constantinescu, Vasile Popovici, Vasile Timiș.

„Iar dacă provocatoarele balete de Ceaikovski (Lacul lebedelor, Frumoasa din Pădurea adormită și Spărgătorul de nuci) vor fi reluate sub forma universal răspândită a extraselor simfonice, prețioasele capodopere corale pe versuri de Mihai Eminescu, Vasile Alecsandri sau Carmen Silva ne poartă în lumea elegantă a clasicilor români, nedespărțită de noi la vremea colindelor, prezentă și acum, la mijloc de Ianuarie, în  cel mai încărcat de poezie eveniment al anului cultural. Armonii de colinde sau valsuri de inspirație românească se regăsesc în buchetul nostru aniversar, pe care vi-l dăruim în cea mai spectaculoasă seară de vineri, la cea mai mare sărbătoare a culturii române! La mulți ani, Mihai Eminescu! La mulți ani, România culturală!”, se arată pe pagina de Facebook a Filarmonicii Arad.

Pentru cei care doresc să participe la evenimente, biletele pot fi achiziționate online de pe site-ul www.bilete.ro și la casieria Palatului Cultural, conform programului: luni, 09:00 – 13:00; marți, 09:00 – 13:00; miercuri, 12:00 – 16:00; joi 09:00 – 13:00, 17:00 – 18:45; în zi de concert 09:00 – 13:00, 17:00 – 18:45.

Accesul publicului va fi posibil în intervalul 18.00 – 18.45, în limita a 144 de locuri, respectând măsurile și regulile de prevenire a răspândirii Covid-19.

Intrarea și ieșirea se va face pe culoare separate, delimitate, fără a staționa pe hol.

La intrarea în spațiul de desfășurare a concertului se va efectua termometrizarea cu termometru noncontact a spectatorilor și un triaj observațional, astfel că nu va fi permis accesul persoanelor simptomatice (tuse, strănut, rinoree, temperatură mai mare de 37,3C, stare generală modificată).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.