Filarmonica organizează prima ediţie a Concursului Internaţional de Canto „Alexandru Fărcaş”

0
245

filarmonica primaPentru a promova oraşul nostru şi mai mult, Filarmonica de Stat Arad, instituţie subvenţionată de Consiliul Local, organizează în această primăvară prima ediţie a unui concurs internaţional de canto. „În ampla citadelă, gândită și construită pentru dezideratul Arad – Capitală Culturală Europeană 2021, axa Filarmonică – Primărie compune acest concurs de canto ca o perlă în maiestuoasa ambiție a promovării orașului nostru.“ , notează  dr. Alin Văcean, director general al instituţiei.

Concursul Internaţional de Canto „Alexandru Fărcaş” se va desfăşura în perioada 18-22 mai 2014, însă este important de precizat că formularul de înscriere trebuie neapărat expediat până pe 25 aprilie. Acesta trebuie completat şi trimis prin poştă (scrisoare recomandată) la adresa Piaţa George Enescu, nr. 1., 310131 Arad, România sau pe adresa electronică artistic@filarmonicarad.ro.

Potrivit regulamentului, la acest concurs se poate înscrie orice interpret născut după 1 ianuarie 1970, taxa de înscriere fiind de 50 de euro. Candidaţii trebuie să prezinte un repertoriu format din cinci arii de operă, exclusiv în limba italiană, aparţinând unor compozitori din secolele XVIII, XIX şi din prima jumătate a secolului XX, iar programul înscris de candidat în fişa de concurs nu mai poate fi modificat ulterior. De pe site-ul www.aradafivc.com cei interesaţi pot găsi toate detaliile legate de condiţiile de participare.

Juriul  concursului va fi format din personalităţi de renume mondial: soprana Hasmin Papiak (de origine armeană, stabilită la Viena), Alberto de Piero (manager general al „Il Trittico Opera & Concerts” din Italia), tenorul Mario Malagnini (Italia), maestrul Constantin Ripă (profesor, compozitor, dirijor), basul Mircea Radu Sâmpetrean (România).

Premiile se vor ridica la o valoare totală de peste 4500 de euro (Premiul I-2000 de euro; Premiul II- 1500 de euro; Premiul III- 1000 de euro; premii speciale).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.