Chiar dacă publicul arădean este pasionat de toate formele de artă, muzica este cea pe care o regăsim cel mai des în inimile, dar și în casele arădenilor. Pasionații de arte ne spun că muzica este cea care îi poziționează într-o stare de bine și armonie. În schimb, oamenii merg la teatru mai mult pentru divertisment. În ziua de azi, deși există multe forme de divertisment, pentru unii arădeni teatrul rămâne încă o opțiune foarte bună.

Merg foarte des la filarmonică. Tot timpul merg împreună cu soția, ne place foarte mult. Pentru noi muzica este ceva foarte special, avem acasă foarte multe CD-uri cu muzică clasică. Multă lume folosește termenul de muzică clasică, dar nu e doar muzică clasică. Sunt mai multe perioade, baroc, romantism, clasicism, modernism, există mai multe. Asta ca și o paranteză. Mergem și la teatru, dar mai rar. Nu mai suntem așa tineri, preferăm ceva mai liniștit. De multe ori piesele de teatru nu sunt pe gustul nostru“, a declarat George, în vârstă de 64 ani.

Ambele îmi plac, dar prefer filarmonica, prefer muzica. Pentru mine muzica înseamnă foarte mult. Îmi place enorm să merg la filarmonică. Mai ales atunci când sunt concerte cu corul filarmonicii. Acele concerte mi se par cele mai interesante. Teatrul nu prea mă atrage, pentru mine este mai mult o formă de divertisment. Merg și la teatru, dar mult mai rar. Muzica mă liniștește, pe când piesele de teatru mă agită, de multe ori“, a povestit Cosmina, în vârstă de 38 ani.

Nu există ceva mai frumos decât muzica. Muzica este cea care ne duce cu gândul pe alte meleaguri. Pentru mine filarmonica este mereu o opțiune. Acasă am peste 150 de CD-uri cu muzică. Îmi place foarte mult Chopin. Consider că el a scris cel mai frumos pentru pian. Desigur, îmi plac și alți compozitori, dar Chopin este favoritul meu. Când se anunță concert de Chopin la filarmonică sunt nerăbdătoare, ca un copil mic, aș spune. La teatru merg foarte rar, de obicei merg împreună cu o vecină, dar doar atunci când sunt piese de teatru deosebite“, a relatat Ioana, în vârstă de 70 ani.

Recomandările redacției