Filarmonica se mută, din nou, în online

0
298

În conformitate cu Hotărârea nr. 32 din data de  5.03.2021 a Consiliului Județean pentru Situații de Urgență Arad, având în vedere intrarea municipiului Arad  în scenariul roșu, evenimentele organizate în serile de 8 și 11 Martie 2021 de către Filarmonica Arad se vor desfășura fără public și vor  fi transmise în direct pe canalul TV ARAD.

Este vorba despre concertele „Tu ești primăvara mea”, din 8 Martie, de la ora 19, și „Cânt și cuvânt în Romantism”, din 11 martie, tot de la ora 19.

„Tu ești primăvara mea” este un concert de șlagăre românești, dedicat doamnelor și domnișoarelor, în centrul atenției fiind Corul Academic, dirijat de Robert Daniel Rădoiaș. Printre titluri se numără „Astăzi e ziua ta”, „Un albastru infinit”, „Să nu uităm să iubim trandafirii”, „De-ai fi tu salcie la mal”, „Copacul”, „Strada Speranței” și „Oameni”.

„Cânt și cuvânt în romantism” este un concert având ca temă lucrări din creația compozitorilor Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Schubert, Robert Schumann, Richard Strauss și Richard Wagner, evenimentul fiind realizat în parteneriat cu Opera Națională Română Timișoara. Pe scenă vor urca: Gabriella Varvari- mezzosoprană, Cosmin Ifrim – tenor, Alexandru Moisiuc – bas, Angela Balici și Traian Moldovan – pian, dirijor fiind Cristian Neagu, iar solist Leonard Mihale. „Așa cum ultimele lucrări neșlefuite ale marelui Michelangelo Buonarotti prefigurează sculptura secolului al XX – lea, Wolfgang Amadeus Mozart întrevede romantismul prezent deja în ultimele sale creații, precum Răpirea din Serai și Flautul fermecat. Zorii romantismului german se manifestă în creația compozitorilor Ludwig van Beethoven (Fidelio), E.T.A. Hoffman (Undine), Carl Maria von Weber (Der Freischütz, Euryanthe și Oberon), urmând creația compozitorilor Albert Lortzing și Friedrich von Flotow, una din culminațiile romantismului german fiind opera Lohengrin de Richard Wagner. Vă propunem în continuare un arc peste timp al romantismului cuprinzând pagini celebre din marea literatură de lied, amintind și de pilonii Operei reprezentați de Mozart și Wagner. Nu din întâmplare recitalul muzicienilor Operei Naționale Române din Timișoara începe cu liedul  «Morgen» (În zori) de Richard Strauss și se încheie cu «Mut» (Curaj) de Franz Schubert, descriind în paralel viața și moartea, această antiteză fiind permanent un mod extrem de romantic, inspirată de forța supremă a dragostei în toate formele ei de manifestare. Se dorește un mesaj romantic de speranță”, au transmis cei de la Filarmonica Arad.

Biletele achiziționate pentru aceste concerte vor putea fi utilizate la programele următoare, rezervările urmând a fi făcute la casa de bilete (telefon 0730 643695).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.