Filarmonica susține, online, un medalion Mozart

0
270

Pentru finalul lunii martie, Filarmonica Arad propune arădenilor o uvertură de o extraordinară popularitate, „Răpirea din serai”, precum și o serenadă cuprinsă pentru prima oară în stagiunile clasice ale instituției de cultură.

„«Posthorn», ultima serenadă salzburgheză, partitura destinată în vara anului 1779 ceremoniei de absolvire organizată de Universitatea din Salzburg, este surpriza pe care le-o rezervăm tuturor celor care iubesc muzica lui Wolfgang Amadeus Mozart. Cu o alură simfonică incontestabilă, ancorată într-o tonalitate dragă compozitorului, re majorul, serenada «Posthorn» deține întregul potențial expresiv al muzicilor sale festive, evadând însă din spațiul ceremonial prin resursele ludicului și ale imaginației. Semnalele cornului de poștalion, cele care particularizează serenada K.320, ne îndeamnă să nu uităm că este o partitură a divertismentului, o muzică temperamentală și sugestivă, din seria celor mai inspirate și pline de imaginație”, au transmis reprezentanții Filarmonicii.

Medalionul Mozart va fi transmis în direct joi, 25 martie 2021, de la ora 19.00, pe canalul TVARAD. Dirijor va fi Cristian Neagu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.