intrecereFiliala Arad a Uniunii Scriitorilor a fost desemnată câştigătoare la cea de-a treia ediţie a Turnirului Naţional de Poezie în faţa celor din Oltenia şi Mol­dova de un juriu prestigios format din Nicolae Manolescu, preşedinte, Neculai Onţanu (membru de onoare al juriului, unul dintre sponsorii turnirului, alături de I.C.R.), Gabriel Chifu, Dan Cristea, Alex Goldiş, N. Prelipceanu şi Mihai Zamfir.
Cea de-a treia ediţie a Turnirului Naţional de Poezie a avut loc de curând la Jula, în Ungaria, într-un centru al comunităţii româneşti. Echipa câştigătoare a fost compusă din poeţii: Andrei Bodiu, Romulus Bucur, Vasile Dan, Gh. Mocuţa, Ioan Moldovan, Traian Ştef. Pe lângă marele trofeu pe echipe, Ioan Moldovan l-a câştigat şi pe cel la individual, iar Romulus Bucur pe cel al pu­blicului. Festivitatea de premiere s-a desfăşurat în localitatea românească Micherechi. Au participat ambasadorul României la Budapesta, consulul ge­neral al României din Szeged, şi cel interimar din Jula, primari români, intelectuali proeminenţi români şi maghiari din ţara vecină, profesori ai şcolii ro­mâneşti din localitate, ziarişti, public local. E pentru prima oară când o filială a U.S.R. câştigă de două ori, succesiv, marele trofeu literar.
Vă reamintim că ediţia I şi a II-a au avut loc în Grecia, sub Olimp, şi Turcia, la Efes. S-au confruntat, prin lectură, câte şase poeţi reprezentativi din fili­lalele U.S.R. din ţară. Conform regulamentului de desfăşurare a competiţiei echipa câştigătoarea va propune locul de desfăşurare al viitoarei ediţii precum şi competitorul. Încă nu au fost făcute publice detalii, dar Vasile Dan, preşedintele Filialei Arad a Uniunii Scriitorilor din România lasă să se înţeleagă că va fi o întrecere interesantă, menită să înteţească şi mai mult eterna luptă dintre Arad şi Timi­şoara, desfăşurată până nu demult în plan administrativ sau pe terenul de fotbal şi extinsă şi în plan cultural de anul acesta, odată cu depunerea candi­daturii pentru titlul de Cetate Culturală Europeană 2021: „Cel mai probabil va fi un meci Poli – UTA”.

Recomandările redacției