Filiala Arad a Casei Româno-Chineze „şi-a turat motoarele” la maximum

0
253

Înfiinţată cu scopul declarat de-a facilita relaţiile dintre agenţii economici arădeni şi firme din China interesate să investească în județ, filiala arădeană a Casei Româno-Chineze a făcut public ieri, prin vocile preşedintei filialei, prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, şi vicepreşedintelui Dorel Căprar, rezultatele remarcabile ale activităţii din ultima perioadă. „Vicepreşedintele Casei Româno-Chineze din Arad Dorel Căprar a făcut un efort deosebit: în două sfârşituri de săptămână a colindat tot judeţul însoţind două delegaţii chinezeşti interesate să investească în judeţul nostru. Din păcate, în câteva situaţii ne-am lovit de obtuzitatea sau de reaua voinţă a unor primari. Este inadmisibil ca o delegaţie de investitori să meargă într-o localitate, iar primarul să lipsească pe motiv de weekend. Este la fel de inadmisibil ca un investitor să-ţi propună un proiect de investiţie, iar administraţia locală să spună că-i lipsesc nişte documente. Se pierd posibilităţi de investiţii, şi este greu de crezut că investitorul va mai reveni acolo”, a spus prof. univ. dr. Lizica Mihuţ.
Vicepreşedintele Dorel Căprar s-a referit la vizitele celor două delegaţii chineze în Arad. „Firma Huawei şi-a manifestat disponibilitatea de-a colabora cu autorităţile locale în introducerea sistemelor WiFi în localităţi şi a sistemelor intranet în instituţiile publice, oferind şi soluţiile software. O altă delegaţie care a vizitat judeţul a fost cea a unei fabrici de instalaţii şi echipamente electrice şi electronice dispusă să investească în Arad, scop în care au contactat, cu ajutorul nostru, mai multe administraţii locale”, a spus Dorel Căprar.
Conform celor doi vorbitori, există promisiunea ambasadei Chinei la Bucureşti de-a direcţiona spre Arad şi alte companii.
Tot prin Casa Româno-Chineză, cîţiva oameni de afaceri arădeni (apicultori, viticultori şi operatori în turism), vor pleca la târguri economice din China, deplasările fiind finanţate de statul Chinez.
O altă realizare despre care s-a vorbit este solicitarea de burse distincte pentru arădenii dornici să-nveţe limba chineză.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.