Brandul și parcursul foarte bun al UTA-ei din prezenta stagiune acționează ca un magnet pentru oamenii de afaceri care doresc să investească în fotbalul românesc. Lucrurile sunt și mai plauzibile când vorbim și despre un român implicat în negocieri și nu unul oarecare. Florin Răducioiu este fost fotbalist al echipei naționale, component al „generației de aur” care a contribuit din plin la parcursul excelent la Mondialul din 1994, iar recent a fost și antrenor federal. Fostul atacant ar avea în spate un grup de investitori din Italia, care a și făcut o propunere concretă de preluare, deocamdată parțială, a clubului fanion al Aradului. De asemenea, Raducioiu are un prieten la Arad, liant important în toată operațiunea.
Din informațiile noastre, discuțiile dintre părți sunt avansate, vorbindu-se deja și despre demararea unui audit financiar la club. E un pas necesar pentru perfectarea înțelegerii, ce are – bineînțeles – ca finalitate investiții importante încă din această iarnă pentru obținerea promovării în Liga 1 la finalul sezonului.
Este posibil că Răducioiu, care trăiește în Italia, la Brescia, să vină la Arad la finalul acestei săptămâni sau la începutul săptămânii viitoare, dar asta numai dacă discuțiile telefonice ce se mai poartă în aceste zile rămân constructive. Fostul internațional și oamenii de afaceri care-l susțin ar mai fi fost interesați de preluarea celor de la FC Bihor sau Universitatea Cluj, de asemenea cluburi de mare tradiție, dar datoriile mari au oprit orice negocieri. În schimb, „Bătrâna Doamnă” atrage mult și datorită faptului că pasivul financiar este foarte mic în comparație cu alte grupări.

Recomandările redacției