filimon1După mai bine de doi ani, Vlad Filimon a simțit din nou aerul eșalonului trei. Tânărul fotbalist debutase  în Liga a III-a la Pâncota, după care a ales să susțină probe de joc în Franța. Când a revenit în țară l-a abordat Gloria, echipă pentru care a evoluat cu succes până acum o lună de zile când gruparea din Micălaca a aruncat prosopul.
Ineul s-a mișcat repede și și-a asigurat serviciile talentatului fotbalist, dar și ale altor doi „tramvaiști” cel puțin până în vara anului următor. „Deși am mai avut discuții, cei de la Ineu au fost cei mai insistenți și serioși în abordare. A contat mult și faptul că au venit Wild și Hulbăr cu mine. Suntem trei de la Gloria, plus Bilia care a jucat și el până în vară cu noi, ne este mai ușor să ne acomodăm. Am găsit o echipă bună, de perspectivă, dar care cel puțin la acest moment suferă la capitolul experiență. Suntem destui jucători tineri aici, la nivelul acesta unele meciuri se decid și la capitolul experiență competițională. Poate la iarnă se mai schimbă ceva, plus că avem ocazia să ne omogenizăm din ce în ce mai mult. De asemenea, cred că lipsește concurența pe posturi, antrenorul nostru nu are prea multe variante când alege primul unsprezece”, consideră Filimon.
Mijlocaș de meserie, acesta a evoluat ca atacant la meciul său de debut la Ineu. Fostul „tramvaist” s-a zbătut mult și a reușit câteva șarje ofensive în fața sudatului cuplu de fundași centrali Botiș – Filaret. „Trebuie să recunosc că îmi convine mai mult jocul cu fața la poartă, dar, până la urmă, joc unde este nevoie de mine. Nu pot spune că nu am avut spații de manevră, însă a lipsit ceva. Chiar dacă UTA are echipă mai bună decât a noastră, dife­rența de scor este exagerată, scorul este mincinos. Dar, a trecut, de acum trebuie să ne gândim la cele două meciuri care urmează până la vacanță și din care vrem să scoatem maxim”, a adăugat fotbalistul de 21 de ani.
Vlad Filimon pare să se fi obișnuit cu ideea că în ultimele 5 luni a făcut muncă voluntară, dar mai crede că Gloriei îi va fi foarte greu să rămână în viață având atâtea datorii față de foștii angajați. „Mai ales după ce a declarat domnul Sandu Ion pe internet, e greu de crezut că vom mai vedea vreun ban din urmă.  Însă, atât eu cât și alți colegi de-ai mei ne-am depus memorii ce ar putea duce la falimentul clubului. Ne pare rău că s-a ajuns aici”, a încheiat ineuanul.

Recomandările redacției