Ripensia Timișoara e primul „călău” stagional al „Bătrânei Doamne” la capătul unui meci pe care, totuși, arădenii îl puteau duce la bun sfârșit dacă s-ar fi concentrat mai mult în ultimele 7-8 minute. Ca și în partidele precedente, „roș-albii” au avut problemele lor în apărare, au fost salvați și de această dată de portarul Iacob, dar „jucăria” s-a stricat pe un final în care gazdele au crezut mai mult și au avut și resursele fizice și mentale să pună mâna pe toate punctele.

În minutul 8 gazdele puteau deschide scorul, la pasa lui Zaluschi în gura porţii pentru Staicu, dar atacantul a reluat incredibil pe lângă bară din câţiva metri. Oaspeţii au replicat în minutul 20 cu o bară la colţul scurt, acolo unde a apărut Lorenzi. Totuşi, „roş-galbenii” nu au avut mari probleme până spre finalul primei părţi. Era minutul 45+2 când Ursu a preluat destul de liber în faţa careului şi a trimis lobat spre vinclul din dreapta lui Păduraru, avansat undeva la 6 metri.

Mai mult, repriza secundă putea începe de asemenea foarte rău pentru gazde, căci Popovici a trimis slab înapoi în minutul 48, Ursu ar fi putut profita dar a fost ajuns din urmă de acelaşi jucător. Popovici avea să vadă şi cartonaşul galben după ce l-a driblat pe Iacob şi a încercat să obţină o lovitură liberă. Din acest moment, însă, ripensiştii s-au aruncat în atac. Golul putea veni mai repede. În minutul 63, aceeaşi aripă dreapta a roş-galbenilor a trimis din unghi în braţele fundaşului Stancu şi s-a acordat penalty. Dar Călin Toma a tras slab de la punctul cu var, Iacob reuşind chiar să reţină mingea.

UTA nu s-a trezit, însă, şi nici timişorenii nu s-au descurajat. Chiar dacă în minutul 70 Voinea a ratat singur cu portarul, şutul său „pe sub” Iacob lovind bara doar în exteriorul ei. 5 minute mai târziu a fost rândul lui Zaluschi să trimită incredibil peste transversală. Cei doi s-au revanşat însă cu vârf şi îndesat.

În minutul 87 cel din urmă a trimis lung dintr-o „liberă” şi Voinea a trimis cu capul în dreapta „eroului” din poarta alb-roşie. „Ripi” nu s-a liniștit nici după gol şi nou intratul Fotescu a obţinut un nou 11 metri după ce i-a luat faţa lui Melinte. De această dată execuţia i-a aparţinut decarului Zaluschi şi „Bătrâna Doamnă” a plecat supărată acasă.

„Ripi” a acumulat şase puncte şi respiră în acest sezon dificil de B, în timp ce UTA pierde din turaţie şi rămâne cu 9 puncte din 12 posibile, în spatele nou promovate Turris, care a bătut şi azi.

Formații: 

Ripensia: Păduraru – C. Lungu, Apro (72, Stoi), Hecsko, C. Toma (cpt.) – T. Călin, Tudorache – Al. Popovici (79, Fotescu), Zaluschi, Chera – M. Staicu (46, Voinea). Antrenor: Alexandru Pelici

UTA: Fl. Iacob – Tomozei, Melinte, Fl. Ilie, Bg. Stancu – Miculescu (90, Ioniţă), Hrezdac, Lorenzi, O. Ursu (83, Oroian) – C. Rus (cpt., 74 Bustea), Buhăcianu. Antrenor: Laszlo Balint

Arbitri: Marius Chioran (Cluj) – Radu Despa (Baia Mare), Marius Bălan (Dej). Rezervă: Dorin Voina (Reșița)

Observatori FRF: Cristian Petropulos (Alba Iulia) și Florin Hîncu (Brașov)

Recomandările redacției