Final de drum pentru Mihalcea în „alb-roșu”; Todea e interimar până la numirea unui nou tehnician

0
258

Doar șase etape a condus-o Adrian Mihalcea de pe bancă pe UTA. La cald, după remiza internă (2-2) cu Baloteștiul, fostul atacant spunea că trebuie creat un șoc la echipă, iar acesta era demisia sa. Ulterior, sâmbătă seara și mai ales duminică dimineață, tehnicianul ar fi dorit să revină asupra deciziei, însă discuția avută cu conducerea clubului nu i-a fost favorabilă în acest sens.
Prin urmare, fostul dinamovist a confirmat despărțirea definitivă de „Bătrâna Doamnă”. „Nu prea mai exista cale de întoarcere după ceea ce am spus sâmbătă, după meci. Poate m-am grăbit cu declarațiile, dar mi le asum, nu sunt duplicitar. Sunt tipul de antrenor care vrea să câștige mereu, iar când pierde să învețe din fiecare înfrângere. Asta se va întâmpla și acum, până la urmă nu e un capăt de țară. Sigur, regret că nu am făcut mai mult la un club ce mi-a oferit toate condițiile, poate cu excepția celor doi atacanți pe care i-am cerut în ultimele zece zile, dar, repet, nu am decât să învăț din toate. Semnele de întrebare pe care le-am ridicat după meciul de ieri erau legate de partea sportivă, în sensul în care nu puteam înțelege cum unii jucătorii cu nume și pretenții nu pot face lucruri normale până la urmă, pe un teren de fotbal. Poate că s-a înțeles că i-am acuzat de non-combat pe jucători, dar nu este așa. Mai departe, nu sunt în postura de a da sfaturi conducerii clubului despre tipul de antrenor care vine în locul meu. Cert este că nu e nimic pierdut, UTA are toate condițiile să promoveze și-i doresc mult succes”, ne-a declarat Mihalcea.
Întrebat dacă-și reproșează ceva în procesul de pregătire al echipei sau la capitolul achiziții, fostul internațional a adăugat: „Nu cred că am fost adus de prost la UTA. Cei din conducerea clubului știau și s-au informat cum am lucrat la fostele mele echipe, unde, zic eu, am obținut rezultate bunicele. Nu știu exact ce nu a mers la Arad, fiiți – însă – convinși că s-a muncit mult, fără a lăsa nimic la voia întâmplării. În ceea ce privește campania de achiziții, aș fi ipocrit să spun că nu mi s-a pus la dispoziție un lot bun, doar că, iată, rețeta numelor importante nu-ți oferă și garanția rezultatelor. Sau, poate, într-adevăr eu au fost problema și atunci această echipă va începe, și mi-aș dori din tot sufletul, o serie de victorii în campionat”, a adăugat Adrian Mihalcea.
Desfacerea efectivă a contractului între părți nu a avut loc, dar ea se va produce la mijlocul acestei săptămâni. „Sunt bărbat, o să revin – probabil – joi la Arad, după ce termin modulul la cursurile PRO. O să ne strângem amical mâinile, nu va fi o problemă, eu cu conducerea UTA-ei am lucrat mereu bine. Că nu s-au putut aduce acei doi atacanți… poate într-adevăr nu s-a putut într-un timp atât de scurt. Rămân liber de contract, merg mai departe pe drumul meu”, a concluzionat antrenorul care a obținut 9 puncte din 18 posibile pe banca „roș-albilor”.
Iată și anunțul oficial al grupării emblemă a orașului:
„Clubul UTA și antrenorul principal Adrian Mihalcea au ajuns, astăzi, pe cale amiabilă, la o înțelegere de încetare a colaborării. De asemenea, odată cu Adrian Mihalcea, ne despărțim și de antrenorul secund Gheorghe Mihali. Le mulțumim amândurora pentru perioada petrecută alături de noi și le urăm mult succes în viitor.
Cu privire la noul antrenor principal, se studiază mai multe variante, iar numele îl vom anunța în momentul în care vom fi convinși că am ales-o pe cea mai bună. Până atunci, antrenamentele vor fi conduse de Cristian Todea”.
Ședința de pregătire de ieri după-amiază a fost condusă de Cristi Todea, preparatorul fizic, Vlad Țăran și Dan Țapoș, responsabil cu portarii. În paralel, în birourile de pe Calea Victoriei s-au dezbătut numele puse deja pe lista posibillor înlocuitori ai lui Mihalcea. Sunt câteva nume calde, cum ar fi: Liviu Ciobotariu, Eugen Neagoe, Daniel Oprița, Gigi Mulțescu și Petre Grigoraș, însă posibil orice. Cert este că în această săptămână, „roș-albii” ar trebui să-și cunoască numele noului tehnician, dar nu este exclus ca Todea să fie cel care să se ocupe de pregătirea partidei din cadrul etapei a 6-a a ligii secunde, de la Afumați.
În altă ordine de idei, ieri a fost ultima zi de transferuri în fotbalul românesc și UTA nu a profitat de acest lucru. Asta înseamnă că echipa fanion a Aradului va căuta doar în rândul fotbaliștilor liberi de contract cei doi atacanți sau poate și un alt post, în funcție de ceea ce va solicita noul antrenor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.