UTA nu a reuşit să furnizeze surpriza la Călăraşi, în fieful liderului Dunărea şi contabilizează prima înfrângere cu Ionuţ Popa la cârmă. Gazdele s-au impus cu scorul de 2-1, după un meci destul de încâlcit, cu puţine faze de poartă, în care arădenii au ratat un penalty la 1-0.
Scorul primei reprize nu a reflectat chiar ceea ce s-a întâmplat pe teren, UTA oferind, pe alocuri, o replică curajoasă şi dârză liderului. Doar că problemele mari din apărare, în special pe flancul drept, unde a debutat Lazăr și de unde au venit şi centrările de gol ale gazdelor. Astfel, Dunărea avea 2-0 după primele 45 de minute, practic la singurele faze periculoase la poarta lui Bodea. Scorul a fost deschis în minutul 11, atunci când Lazăr a fost întors pe toate feţele de Rus, iar centrarea acestuia, în 5 metri, a fost reluată în plasă de V. Alexandru. Petra (bară), Hlistei (șut din voleu puțin alături) şi Buia (lovitură liberă respinsă cu dificultate de Lungu) au atenționat liderul. A venit, apoi, faza din minutul 31, când centralul Rusandu a indicat punctul cu var, după ce Buia a fost jenat în careu de Dobrosavlevici. Penalty-ul a fost executat tare, dar pe lângă, de Hlistei, consumându-se – astfel – momentul psihologic al confruntării. Visătoarea defensivă arădeană a cedat din nou, cu un minut înainte de pauză. În urma unor erori în lanţ ale apărătorilor „roş-albi”, ex-utistul Cipri Rus a marcat cu un şut din întoacere, de la 8 metri şi era 2-0. Doar cu veteranul Curtuiuş în atac şi cu Buia, înlocuit în minutul 65, „Bătrâna Doamnă” a măcinat în gol, iar Vali Alexandru putea face după exact o oră de joc scor de forfait, dar Bodea a avut un reflex salvator la lovitura cu capul al atacantului advers. A venit, însă, minutul 75, atunci când Curtuiuş le-a luat faţa lui Lungu şi Manole şi a marcat de la colţul scurt, în urma unei centrări de pe stânga a lui Hlistei. De aici încolo, Călăraşiul a fragmentat mult jocul şi a tras de timp pe final, iar UTA nu a mai avut puterea să revină pe tabelă. Hlistei a fost eliminat în prelungiri pentru al doilea galben, iar Dunărea s-a impus cu 2-1.
Formații:
Călărași: C. Lungu – Ţenea, Dobrosavlevici, Manole, Tomozei – Cr. Puşcaş, Sil. Pană – Val. Munteanu, Cip. Rus (54 Cristea), Al. Stoica – Val. Alexandru (75 Spehar). Antrenor: Dan Alexa
UTA: Bodea – D. Lazăr, Markovic, M. Roşca, Prună (88 Toma) – I. Tănase, Petra – Stahl (71 Stahl), Buia (65 Jorza), Hlistei- Curtuiuş. Director tehnic: Ionuţ Popa. Antrenor: Cristian Todea
Arbitri: Lucian Rusandu – Peter Jozsef (ambii Sf. Gheorghe), Florin Burlacu (Urziceni). Rezervă: Mădălin Marinescu (Ploiești).
Observatori FRF: George Constantinescu (Slatina), Silviu Crângașu (Ploiești).

Recomandările redacției