Față de cealaltă divizionară secundă din județul Argeș, Mioveniul nu este chiar o „bestia nera” pentru „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc. În ultimele sezoane, arădenii chiar au un bilanț pozitiv cu formația „galben-verde”. În tur, „roș-albii” câștigau cu 2-1 ultimul meci oficial al anului 2018, prilej cu care Alex Manea se accidenta grav.
Acum, puternicul fundaș a revenit pe gazon și are șanse mari să fie titular astăzi, într-o echipă cu destui juniori. Ciucur, Rus și Kanda nu au făcut deplasarea la Mioveni, astfel că mai mult de jumătate din lotul de 18 jucători este format din juniori. Dar, e clar că „secundul” Păcurar va încerca să facă cea mai bună echipă, cu mențiunea că le-ar putea da șansa debutului, de la început sau pe parcurs, a „bobocilor” deplasați: Zamfir, Haloș și Crăciun. Dar, citirea adversarilor este și ea importantă. „Mioveniul nu a avut probleme niciodată din punct de vedere financiar sau organizatoric. Au un buget mare, cunoscuta fabrică din zonă o ajută mult în acest sens, le este bine, asta e sigur. Nu știu exact ce obiectiv au avut anul acesta, dar sunt una dintre echipele bune ale campionatului. Poate bate pe oricine, joacă fără stres, iar după ce a schimbat antrenorul parcă a înviat. Eu zic că va fi un meci plăcut ochiului, deschis oricărui rezultat, pe un teren foarte bun. Mioveniul a făcut în iarnă câteva transferuri bune, dar, în proporție de 70% a rămas scheletul din tur. A venit Herghelegiu, Măzărache și Boboc, jucători peste media jucătorilor din toamnă”, a spus Cristian Păcurar.
În tabăra adversă, Marius Stoica a preluat banca Mioveniului pe 10 mai, după demiterea lui Daniel Oprița. De atunci, interimarul are trei victorii din tot atâtea meciuri, însă doar cu echipe din a doua jumătate a clasamentului: 6-0 la Brăila, 4-1 acasă, cu Ripensia și tot 4-1, pe „Electrica” din Timișoara, cu ACS Poli. Absențele gazdelor pentru meciul de mâine sunt Balint (suspendat), Mîrzeanu și Coșereanu (accidentați).
Partida Mioveni – UTA, din cadrul ultimei etape a eșalonului secund, e programată vineri, de la ora 16,30 și va fi transmisă de DigiSport1, Look TV și TelekomSport.
Formații:
Mioveni: Val. Sima – Ct. Alexe, Beţa, Celea, Burnea – R. Lazăr, M. Şerban – Rădescu, C. Năstăsie, Măzărache – Hergheligiu
UTA: Zamfir – Manea, El Hasni, Șeroni, Copaci – Melinte, Neagu – Costin, Miculescu, Oroian – D. Popa.
Arbitri: Bogdan Anghelinei – Daniel Vlase (ambii din Galați), George Turcu (București). Rezervă: Ionuț Constantinescu (Galați)
Observatori FRF: Ioan Mureșan (Timiș) și Florentin Barbu (Giurgiu)

Recomandările redacției