Finalizarea modernizării unei școli din Nădlac, cadou adus elevilor de… Moș Nicolae

0
514

scoala Nadlac1La final de an, administrația orașului Nădlac se poate lăuda cu finalizarea unui „proiect important pentru comunitate“, după cum preciza chiar primarul Vasile Ciceac în conferința de presă organizată marti, la Nădlac, tocmai pentru a marca acest moment.

„Orașul Nădlac, în calitate de beneficiar al contractului de finanțare semnat cu Ministerul Dezvoltării Regionale prin Agenția pentru Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional  2007-2013 anunță finalizarea proiectului de investiții «Modernizare și extindere corpuri de clădire, amenajare incintă și dotarea cu echipamente TIC a grupului Școlar J. Gr. Tajovsky Nădlac» în valoare de 4.482.189,80 lei“ a precizat primarul Vasile Ciceac după care a mai completat cu unele date de ordin local.

„Din cele 11 corpuri de clădire în care funcționează instituțiile școlare din orașul Nădlac doar două corpuri sunt proprietatea Primăriei, celelalte fiind retrocedate reprezentanților cultelor religioase ce le-au solicitat. Prin urmare, doar în aceste două corpuri noi putem face reabilitări și modernizări iar reabilitarea despre care vorbim este la clădirea de pe strada Victoriei nr 49 Nădlac unde învață circa 350 de copii din clasele V-IX. Deși nu a fost ușor, ne bucurăm că am reușit finalizarea luiși sperăm ca toți elevii de aici să considere aceasta ca un frumos cadou pentru ei, de Moș Nicolae“ a mai subliniat primarul orașului Nădlac, Vasile Ciceac.

La conferința de presă a participat – alături de directorul și directoarea adjunctă a școlii și numeroși profesori – și Gheorghe Stoian, administrator public al Județului Arad care a adresat de asemnea câteva cuvinte asistenței legate de obiectivul finalizat și de ceea ce înseamnă acesta. Profesorii care au luat cuvântul au subliniat și câteva din problemele apărute în cadrul amplei lucrări de modernizare dar au accentuat și avantajele finalizării ei, cu atât mai mult cu cât a fost schimbat în totalitate și mobilierul aferent.

Vizitarea ulterioară a tuturor spațiilor școlii – aduse la nivel de modernizare occidental – a dat măsura amplei operațiuni realizate spre confortul copiilor în cadrul procesului de învățământ.

(F.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.