Finalul de an fiind destul de aproape, unii primari din județ și-au reevaluat prioritățile și au considerat că unele dintre obiectivele demarate fie au o mai mare utilitate imediată fie trebuie protejate de intemperiile iernii. Prin urmare au solicitat Consiliului Judeţean să le redistribuie fondurile destinate iniţial unor anumite proiecte în favoarea altor investiţii. Nu s-au făcut noi alocări financiare ci doar realocări din finanţările deja primite de primării, solicitându-se autorităţilor judeţene aprobarea realocării banilor primiţi de la Consiliul Jude­ţean.
Astfel, Primăria Comunei Zădăreni a cerut realocarea sumei de 200.000 de lei de la proiectul pentru canalizare menajeră către proiectul „Şcoală Gene­rală cu clasele I-VIII”. Fondurile provin din cota de 20% din TVA şi din cotele defalctate din impozitul pe venit. Realocarea banilor a fost aprobată în şedinţa CJA de la începutul săptămânii.
Primărița Doina Petri ne-a explicat foarte pe scurt, zilele trecute, motivul acestei solicitări.
„Am fost nevoiți să găsim o soluție de finanțare pentru montarea acoperișului la cel de-al doilea corp al clădirii noii școli. Aceasta pentru a nu fi distruse lucrările deja realizate de vremea rea a acestei toamne și a iernii ce se apropie; pentru noi, școala aceasta este o mare prioritate, în comună fiind multe familii tinere cu copii. Acoperișul odată montat, pe timpul iernii se vor pu­tea continua lucrările la operațiile de interior. Pentru canalizare timpul propice este bun mai ales pe timp de primăvară-vară. Deci noi considerăm că alegerea este de bun simț și ne bucurăm că am găsit înțelegere la Consiliul Județean“ a în­cheiat primărița din Zădăreni.
(F.B.)

Recomandările redacției