Prima clasată Progresul Pecica a plecat cu un punct de pe terenul Frontierei Curtici după o partidă destul de spectaculoasă, cu ocazii mari de ambele părți, dar doar două goluri marcate pe final. A fost ultimul meci al anului pentru cele două formații cu pretenții în primul eșalon județean.
Prima șansă de a deschide scorul le-a revenit oaspeților, la puține minute după începutul meciului. Dumitru Copil a centrat bine din partea stângă, dar cei doi coechipieri care se aflau în careu nu au reușit să ajungă la balon. Frontiera a replicat prin Morar, care a ajuns într-o poziție bună dar a trimis în plasa laterală. Cu doar câteva minute înainte de pauză, gazdele au cerut penalty la o intervenție în careu asupra lui Olariu, dar „centralul” Bolcaș acordase deja fault în atac la faza premergătoare.
Elevii lui Dan Stupar și-au continuat dominarea teritorială și după pauză, dar problemele la ultima pasă, respectiv finalizare, au păstrat scorul alb. Adversarii au așteptat oportunități de contraatac, iar în minutul 73 puteau să deschidă scorul, dacă Brândușe nu ar fi tras tras direct în portarul Rusu din poziție excelentă. Totuși, goalkeeper-ul liderului avea să fie învins. Aflat de nici trei minute pe teren, Marinescu a fost deposedat de către Avrămuțiu, care a avansat în partea dreaptă și a înscris cu un șut la colțul lung: 1-0 (min. 78).
La două minute de la reușită, Brândușe putea mări diferența, însă a trimis peste, iar golul următor al doilea a căzut în poarta
Curticiului. După o fază prelungită de atac a oaspeților, Dumitru Copil a tras la poartă, mingea i-a revenit lui Sîrbu, iar acesta a șutat la colțul lung pentru 1-1 (min. 86). Până la finalul partidei, Progresul a presat puternic pentru victorie, dar fără sorți de izbândă.
Frontiera încheie anul pe pozi­ția a cincea, în timp ce campioana de toamnă Pecica rămâne cu doar două puncte avans în fața principalei urmăritoare, Unirea Sântana.
Motor al echipei și împotriva li­derului, Remus Avrămuțiu putea decide meciul, dar: „Din păcate, nu au reușit să ținem încă 5-6 minute de rezultat, pentru o victorie, care – poate – am fi meritat-o. Sigur, Pecica a avut mai mult mingea și inițiativa, dar ocaziile clare au fost de partea noastră. Oricum și remiza poate fi considerat bun de noi în fața echipei de pe primul loc, ce a jucat cel mai bun fotbal, zic eu, în această toamnă. Nu putem spera decât ca noi să fim mai puternici de la primăvară”.
Mâna lui Dan Stupar se vede la Progresul, care devine principala candidată la câștigarea campionatului Ligii a IV-a după primele 17 etape scurse. „Cred că este un rezultat echitabil prin prisma faptului că ambele echipe au avut ocaziile lor de a înscrie. Diferența se putea face în favoarea oricărei echipe. Știam că întâlnim o echipă incomodă, ne-ar fi convenit să încheiem anul cu o victorie. Mă bucur că băieții au avut atitudine și am reușit să revenim în joc cu golul egalizator. Ultimele minute ne-au aparținut în totalitate și, cu puțin noroc, puteam chiar să întoarcem rezultatul. Una peste alta, a fost un meci frumos, disputat și deschis. Ne bucurăm că am reușit să formăm o echipă unită și să ne formăm un stil de joc, în ceea ce privește atât construcția, cât și momentul de apărare. Suntem fericiți că am terminat anul pe primul loc, dar suntem convinși că o să ne aștepte un retur destul de dificil, campionatul nu este jucat. Sperăm la o pregătire bună în iarnă, iar, cu câteva transferuri, ne dorim să arătăm mai bine decât am făcut-o până acum”, a declarat tehnicianul pecicanilor.
Formații:
Curtici: Trifoi – Al. Don (50 Brozbic), Gurban, O. Moisă, Vereș – Nedea, Hanc (89 Ursoi) – Olariu (85 Măgureanu), Fl. Brândușe (87 Gheorghieș), Morar.
Pecica: Fl. Rusu – Țugulescu, Ew. Wild, Edu (80 Gyebnar), Aldan – Huțanu, Sîrbu, Arsene, Copil – Puie, Măgulean (76 Marinescu).
Arbitri: Alin Bolcaș – Cristian Cășuț, Cristian Takacs Observatori AJF: Romulus Tănăsescu, Daniel Scridon

Recomandările redacției