Amplasată, în estul extrem al judeţului, pe drumul DN7, Vărădia de Mureş este o comună ce a pornit ferm pe drumul dez­voltării. Are în componenţă satele: Baia, Juliţa, Lupeşti, Nicolae Bălcescu şi Stejar – toate beneficiind de un peisaj deosebit, căruia actuala administraţie face efoturi să-i adauge şi o valoare… economică.
Primarul comunei, Mircea Miclea ne preciza că în ceea ce priveşte infrastructura, faptul că s-a căştigat finanţare pe Măsura 322, a cărei obiective sunt în curs de realizare, a fost de mare ajutor. S-a început cu reabilitarea şi modernizarea unei părţi a drumurilor comunale şi s-a conti­nuat cu Centrul de bătrâni în Vărădia care a fost o necesitate deoarece sunt şi persoane de vârsta a treia care au nevoie de ajutor, după cum ne preciza edilul. Centrul va avea 14 locuri şi este amplasat la nici 150 m de DN7 şi destul de aproape de Halta CFR, locaţie special aleasă.
„Alături de obiectivele amintite, prin finanţarea europeană s-a putut realiza şi reabilitarea şi dotarea Căminului Cultural precum şi a Azilului. Lucrările sunt unele gata, unele în derulare – fiind întrerupte doar de vremea rea, însă termenul de recepţie se apropie – este asfârşitul lunii martie – şi până atunci inclusiv amenajările interioare vor fi gata“ ne spunea Mircea Miclea.
În condiţiile în care infrastructura este oarecum mai bună, edilul are speranţe mari şi în atragerea unor investitori care să genereze noi locuri de muncă. „Am şi negociat cu un astfel de investitor care deschide o carieră de piatră în acest an şi vom primi şi o anumită cantitate de piatră pentru reabilitarea uliţelor şi va infiinţa şi noi locuri de muncă“ aprecia primarul.

Recomandările redacției