Finanțările prin HG 867 și HG 873 achitate în totalitate

0
433

berbecuti rasaCu ceva vreme în urmă am scris despre două acte legislative emise în ultimul trimestru al anului, cu aplicabilitate imediată ce au dorit să sprijine activitatea agricultorilor: HG 867/oct. 2014 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada mai – iulie 2014 ce au produs pagube asupra sectorului apicol” și HG 873/2014 privind aprobarea schemei de minimis la „Achiziţionarea de către producătorii agricoli de berbeci de reproducţie din rase specializate şi de juninci din rase specializate“.
După cum ne declara directorul executiv al Direcției pentru Agricultură a Județului Arad, Ioan Martin „plățile au fost realizate integral pentru ambele hotărâri, beneficiarii acestora sunt răspândiți pe tot arealul județului. Plățile s-au făcut încă înainte de 31 decembrie 2014, prin virament bancar“.
Tot directorul Ioan Martin a precizat că au fost înregistrate „142 de solicitări în domeniul apicol – pe HG 867/2014 iar pe HG 873/2014, la berbecuți au fost 46 de beneficiari și la juninci au fost opt dosare“. (F.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.