OLYMPUS DIGITAL CAMERADirecţia Generală a Finanţelor Publice a valorificat, anul trecut, mărfuri perisabile şi neperisabile în valoare de 2,3 milioane de lei, cele mai importante sume fiind obţi- nute din vânzarea legumelor şi fruc­telor.
Conform purtătorului de cuvânt al Direcţiei Generale a Finaneţelor Publice Arad, Călin Arusti, legislaţia în vigoare prevede că mărfurile perisabile se valorifică de îndată.
„Direcţia Generală a Finanţelor Publice Arad, prin Compartimentul valorificări, are încheiate contracte cu firme specializate în vederea valorificării mărfurilor considerate perisabile, fructe, legume, produse congelate. Este foarte importantă colaborarea cu astfel de firme deoarece unităţile operative ale Gărzii Financiare muncesc non-stop, iar marfa confiscată trebuie descărcată, manevrată şi depozitată în condiţii optime indiferent că este zi, noapte sau weekend”, a precizat Călin Arusti.
În cazul bunurilor neperisabile, se aşteaptă o perioadă de 15 zile plus data poştei de la întocmirea procesului verbal, în cazul în care se va formula contestaţie. După trecerea acestui termen fără înregistrarea contestaţiei se procedează la evaluarea de către comisie şi valorificarea produselor.
Acestea sunt scoase la vânzare în magazinul tip „consignaţie” al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice, la preţuri accesibile.
Anul trecut, principalele mărfuri comercializate prin acest magazin au fost textilele, cafeaua şi parfumurile.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției