eolProducătorul chinez de turbine eoliene Ming Yang Wind Power Group Ltd. a anunțat joi că a ajuns la un acord pentru construirea unui parc eolian de 200 de megawați în România pentru firma Speranta & Succesul SA, transmite Bloomberg.

Pentru acest proiect, ale cărui costuri sunt estimate la aproximativ 400 milioane de euro, Ming Yang va furniza turbine eoliene cu o putere de 2 megawați fiecare și, de asemenea, va fi responsabil de lucrările de construcție pentru dezvoltatorul românesc de energie regenerabilă.

‘Ming Yang se așteaptă să utilizeze această oportunitate din România ca o bază pentru expansiune’, a declarat președintele companiei chineze Zhang Chuanwei într-un comunicat de presă.

Luni, a fost semnat la București contractul între compania chineză Ming Yang Wind Power Group și Romanian Păunescu Corporation pentru investiții în centrale eoliene și echipamente de export. Potrivit lui Bobby Păunescu, președintele companiei românești, parcul eolian, care va avea o putere de 200 MW, va fi realizat în următoarele 11 luni în zona Vaslui-Huși, și va conduce la crearea de 1.300 de locuri de muncă. AGERPRES/

Recomandările redacției