Lucrarea executată în cartierul Grădiște, de firma Porr Construct SRL, cunoscută ca fiind firma de casă a Primăriei Arad, lasă loc de multe comentarii. Lucrarea acoperă drumul ce leagă Centura Aradului de strada Cometei, în prelungirea străzii Cehov.

Pe tot parcursul drumului nu știm dacă am putut număra zece muncitori, iar aceștia erau dotați cu unelte „moderne“, gen lopată, cu ajutorul căreia mutau piatra dintr-o parte în alta. În rest, niște utilaje ce păreau destul de învechite își duceau veacul liniștite și părăsite, sub arșița soarelui.

Calitatea lucrărilor realizate de această firmă în cartierul Grădiște lasă loc multor îndoieli: covorul asfaltic nu măsoară mai mult de un centimetru, grosimea acestuia variind de la o zonă la alta, iar în unele locuri aproape că lipsește.

Lucrarea pare a fi lăsată de izbeliște, dând impresia că constructorul s-a plictisit la mijlocul drumului și nu mai găsește nici un chef de lucru. Cel puțin acesta este sentimentul care te încearcă dacă te duci la fața locului.

Nu putem să nu ne manifestăm îngrijorarea față de modul în care această lucrare este efectuată, pe bani mulți și europeni, și să nu tragem un semnal de alarmă în ceea ce privește responsabilitatea față de orașul în care trăim și pe care vrem să îl lăsăm moștenire copiilor noștri.

Recomandările redacției