muncaŞanse mari de angajare peste graniţă pentru arădeni. Un număr de 145 de oferte de angajare ca lucrători calificaţi în domeniul hotelier în Germania sunt anunţate prin reţeaua de ocupare Eures.
Posturile din domeniul hotelier- gastronomic se adresează celor care doresc să întreprindă o activitate sezonieră. Centrala de Mediere a Stră­inilor şi Specialiştilor ZAV Bonn îm­preună cu Marriott Hotel Frankfurt şi compania Europa Park Rust oferă locuri de muncă pentru meseriile: barman – 30 de posturi, ospatar – 60 de posturi, bucatar – 45 de posturi şi manager restaurant à la carte/personal serviciu organizare banchet – 10 posturi. Cu alte cuvinte,ofertele de serviciu sunt variate, acestea fiind pentru mai multe meserii.
Pentru ocuparea posturilor de barman, ospătar şi bucătar, angajatorii germani caută persoane care au calificare profesională încheiată, experiență în domeniu și cunoștințe bune/ foarte bune de limba germană (nivel A2 – B1/B2). Angajarea se face pe o perioadă de şase luni, începând cu luna octombrie 2013, respectiv apri­lie 2014, în funcţie de angajator. Salariul oferit este de 1.500 – 2.000 de euro brut pe lună pentru ospătar, 1.850 – 1.950 de euro brut pe lună pentru barman şi de 1.500 – 2.100 euro brut pe lună, în funcţie de calificare și experiență profesională pentru bucătar. Timpul de lucru este de 40 – 45,5 de ore pe săptămână, lucrându-se în weekend şi de sărbătorile legale. Cazarea poate fi asigurată de către angajator gratuit sau contra sumei de 270 de euro.
Pentru posturile de manager res­taurant à la carte şi personal serviciu organizare banchet se cer cunoştinte foarte bune de limba germană, nivel C2, cât şi cunoştinte bune de limba engleză, nivel B2, precum şi calificare şi experienţă în domeniu.
Persoanele cu domiciliul în județul Arad, care corespund cerinţelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze consilierului Eures din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forței de Muncă Arad, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în stră­inătate şi pentru a primi invitaţie de participare la selecţie. Aceste posturi pot fi vizualizate pe site-ul eures: www.eures.anofm.ro.
Selectarea se va desfăşura la Sibiu, în zilele de 5 şi 6 septembrie 2013. Candidaţii invitati trebuie să aibă la ei în momentul prezentării la selecție un CV model Europass în limba germană, cu fotografie, precum şi formularul de aplicare tipizat.
Cele două documente vor fi puse la dispoziție de către consilierul EURES.

Recomandările redacției